Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
КОЙ Е ТОЙ ? ЗОРАН КОЦОВ - „НЕКА РАБОТАТА САМА ГОВОРИ ЗА ТЕБ“WHO ARE THEY

КОЙ Е ТОЙ ? ЗОРАН КОЦОВ – „НЕКА РАБОТАТА САМА ГОВОРИ ЗА ТЕБ“

     Той е като огледало, каквото му покажеш, това и ще ти върне. Скромен по душа, изключително талантлив и много позитивен. Гримьор с дългогодишен опит, роден в Словения, но живее и твори у нас. Зад гърба си има редица модни проекти, част, от които корици на списания. В списъка на клиентите му попадат множество популярни дами, сред които е и Мария Илиева. Повече за него в следващите редове.

Както всяко друго наше начало, така и това бихме искали да го поставим с най-важният въпрос, стоящ в основата на нашия сайт, затова питаме и теб: „Кой е Зоран Коцов?“

     Зоран, гримьор от много години, на който преди няколко години хобито му премина в професия.

Спомняш ли си първия допир с модата и в частност с грима? Кога се появи любовта ти към макиажа и защо го избра за свое поприще?

     Първия контакт с грима беше в гимназията, непрофесионално, разбира се. Тогава рисувах и започнах да гримирам приятелките за излизане. Не предполагах, че това ще прерасне в моя професия, а ето, че вече 14 години е моята професия.

Как се озова в България и с какво малката ни, но красива страна те спечели?

     Преди много години пристигнах в България, бях студент, ветеринарна медицина, тогава започнах и професионално да се занимавам с грим и реших да остана. Хареса ми България, допадна ми отношението на хората, начинът, по който ме приеха, и тогава взех решение да остана.

Притежаваш наистина голям опит, правил си корици на списания, имаш множество сесии зад гърба си, много известни личности са били твои клиенти, но в какво се изразява успехът за теб?

     Успехът се изразява в това да си здраво стъпил на земята, да не забравяш откъде си тръгнал, да не забравяш хората, които са ти подали ръка в началото. Най-важното за мен,е че никога не деля клиентите на известни и не, за мен всички са еднакво важни.

Кое е най-важното качество, което трябва да притежава всеки гримьор?

     Да разбереш какво иска клиентът, а не да покажеш какво можеш. Ако клиента не е наясно, разбира се, тогава даваш професионалното мнение, трябва да се получи взаимна връзка.

Какво сочат твоите дългогодишни наблюдения, относно модата у нас? Липсва ли и нещо?

     Щастлив съм, че има много голяма промяна и то в положителна посока. Имам чувството, че нещо винаги липсва, но не мога да кажа конкретно какво.

Кой е най-ценният съвет, който си получавал и какъв е твоят съвет към младите таланти?

     Най-ценният съвет е да не се променяш, да не се поддадеш на славата и популярността. Нека работата говори за теб, а не ти. Това го препоръчвам и на всички млади и начинаещи гримьори.

 

Photo credit:

Cover photo: фотограф: Димитър Илиев; грим: Зоран Коцов; коса: Жоро Петков; стайлинг: Гергана Рангелова

Photo2,3,4,5: Димитър Илиев; грим: Зоран Коцов; коса: Жоро Петков; стайлинг: Гергана Рангелова

Photo6,7,8: фотограф: Димитър Илиев; модел: Лиляна Станaилова; стайлинг: Гергана Рангелова; грим: Зоран Коцов

Photo9: фотограф: Димитър Илиев; грим: Зоран Коцов; коса: Стоян Кунев; стилист: Гергана Рангелова

WAT

WAT е проект, посветен на българските модни артисти. Основната му цел е да информира обществото за техните творчески успехи и постижения.