Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Георги Петков - Любимият коафьор на българските звездиWHO ARE THEY

Георги Петков – Любимият коафьор на българските звезди

 

     Здравей, Жоро! Благодарим ти, че ни даваш възможността да разберем повече за работата ти и за теб самия! Без съмнение, много от читателите на WHO ARE THEY са запознати с това, което правиш, тъй като, както вече споменахме, си любимият коафьор на българските звезди, но нека разберем малко повече от първо лице!

Всички знаем, че притежаваш огромен талант. Откога се занимаваш с фризьорство и какво е то за теб?

     Първо, благодаря за поканата. Професионално с фризьорство се занимавам от почти 14 години. Като малък съм имал интерес към това изкуство, но не бях сигурен какво точно искам да правя. Знаех си , че ще е нещо, което прави хората още по-красиви и щастливи. С времето реших ,че косата и нейното стилизиране ми доставя най-голямо удоволствие. Една красива коса е винаги перфектният финал на визията на всяка дама. С години за мен фризьорството стана всичко. Начин да показвам моя прочит на модата, начин да се изразявам и развивам професионално. И най-важното: да се чувствам щастлив.

Много от хората, независимо в каква сфера творят, приемат таланта си за даденост и не го развиват, но ти не си от тях. Как усъвършенстваш себе си и защо според теб е нужно да го правиш?

     Зависи от хората. Аз познавам и много, които непрекъснато се развиват и обновяват. Това е личен избор-дали искаш да си фризьор по чувство, или професионалист. Фризьорите по чувство са творци, които работят чудно и със замах според инспирацията от клиента, настроението и т.н. Те могат да направят уникални неща – веднъж, два пъти… И после клиентът се връща, иска същия цвят, подстрижка… Настроението на фризьора вече е друго и нещата не са съвсем лесни този път. Аз съм минал по този път и знам какво е, затова знам колко е важно да тренираш нонстоп и да се обновяваш. Когато минеш много обучения, придобиваш рутина и сигурност. Няма значение дали си в настроение, или не , ти си перфектен в познанията и движенията и на сън можеш да подстрижеш и да повториш без грешка. Това са основите, които задължително трябва да има всеки коафьор. И трябва да тренира уменията си ежедневно. За да няма никога съмнение в подстрижка и цвят, независимо от клиента и настроението. Когато имаш тази база, изкуството става още по-красиво. Познанията и уменията  са основа , която ти дава свобода да твориш, колкото искаш, без да се съмняваш в крайния резултат.

Кои са любимите ти лица, с които си работил или работиш?

     Любимите ми лица са тези, които ме инспирират и провокират за нови и различни визии.

Работата ти е много разнообразна. Откъде черпиш идеите си?

     Основни инспирации са музиката, пътуванията ми, модните трендове. Често, когато пътувам и виждам сгради и хора, ми идват идеи, как и какво мога да променя във визията на някого, вдъхновен от това, което съм видял. В повечето случаи, когато работя по модни сесии, се инспирирам от дрехите и аксесоарите, които са подбрани за сесията. Гледам да направя микс от това, което е модерно и това, което ще отива на модела, но пък да си запазя и моя стил.

Каква е формулата за успеха във фризьорското изкуство?

     Дисциплина, точност, прецизност, усет към цвета и детайла и много вдъхновение.

Как те кара да се чувстваш работата ти? Не е ли много натоварваща понякога?

     Работата ми ме кара да се чувствам много щастлив. Радвам се много, защото често мога да прилагам идеите си и да правя хората щастливи. Това е най-голямото удоволствие и награда за мен. Понякога става и малко натоварено, но с концентрация и усмивка всичко минава по-лесно.

Как вижда бъдещето си Жоро Петков?

     С още много сбъднати мечти!

 

Елена Николова

Елена е завършила Езикова гимназия, в момента следва в УНСС, но „сухите” икономически теории не са в състояние да попречат на нейните страст и влечение към всичко красиво около нея, на което отделя огромно внимание. Любовта, с която дарява домашните си любимци, я зарежда и вдъхновява. Тя е свежа, отговорна и много амбициозна.