Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Кой е Той? Александър Геров – „Никога един и същ, но винаги себе си!“WHO ARE THEY

Кой е Той? Александър Геров – „Никога един и същ, но винаги себе си!“

     Човекът, с когото ще Ви запознаем днес, няма нужда от представяне, защото никой не би могъл да го опише по-добре от самия него. За това кой е Александър Геров, вижте в следващите редове.

Кой е Александър Геров?

     Алекс е един хамелеон, който търсейки себе си и следвайки свободата на личния избор, откри пътя в живота си или иначе казано аз съм като реката – никога един и същ, но винаги себе си!

От колко време се занимаваш с грим и кога припозна призванието си в лицето на макиажа?

     Скоро след като завърших училище, в момент от живота си, в който се колебаех в каква посока да поема и с какво въобще да се занимавам, неслучайно се запознах със Светлана Арсова, на която съм безкрайно признателен. За това, че видя нещо в мен и ми даде този прекрасен занаят в ръцете. Това стана по време на прет-а-порте пролет/лято 2004-та година и вече 12 години нося усмивки на дамите. А относно това кога съм се  припознал.. комплексно е, от много малък ходя по театри и шоу-спектакли и може би това е зародило в мен любовта към сцената, трансформацията на човек в определен образ посредством грима и като цяло ефекта и емоцията, която предизвиква маската у зрителя. Спомням си като дете как веднъж със сух пастел насиних окото си и инсценирах падане за пред гости, това ми е най-ранния спомен.

Преди да се отдадеш професионално на грима си се занимавал и с музика? Разкажи ни повече за този период и кое е общото между тях?

     С музика се занимавам още от ученическите си години, бас китарист съм. През годините минах през различни формации и стилове музика, от свирене на кавъри по клубове до авторска музика на голяма сцена в България и чужбина. Грима е неизменна част от образа на артиста, в това число и в музикалната сфера. Групата KISS са може би най-яркият пример за това. В моята банда също се гримирахме преди участие, като аз най-много държах на това, може би, защото разцвета на групата ми съвпадна с момента, в който започнах да се занимавам професионално и с грим.

Какво е за теб грима?

     Лично за мен е форма на себеизразяване, моят начин да се откъсна от околния свят и да вляза в своя. От гледна точка на страничен наблюдател, за мен гримът е едно ново самочувствие, средство, чрез което всеки може да бъде някой друг поне за малко. И в това да избягаме за момент от собствения си образ няма нищо лошо, особено когато това е свързано с обществени мероприятия. Да бъдеш себе си в света на шоубизнеса е равно на самоубийство. Не знам доколко е бизнес, но определено всичко около нас е едно шоу и в днешно време на преден план стоят маските.

Един от всичките ти  професионални ангажименти е бил свързан и с бляскавия външен вид на балета на популярен столичен клуб. Сподели малко повече за това.

     През 2013-та реших да участвам на един национален фризьоро-гримьорски конкурс, организиран от Селена Ес „Купата на Душкин“. Спечелих специална награда за най-добър грим в категория празничен/вечерен грим и за най-добро сценично поведение – Гримьор на годината! Скоро след това дойде и предложение от дизайнерката Донка Боева, сценограф на клуб Bedroom Premium, да и съдействам с грима за балета на клуба и това ми даде още една възможност да развия таланта, погледа и въображението си.

Мислил ли си да заминеш, за да търсиш късмета си навън, или тук се чувстваш достатъчно комфортно като гримьор?

     „Човекът е човек, когато е на път“. Смятам, че за всеки един от нас е добра идея да пътува, да среща нови култури и разбирания, това обогатява духа. Късметът не е ли с нас и на Луната да отидем, няма да го намерим.. Професията ми е това, което ме кара да се чувствам комфортно в кожата си, независимо каква е околната среда. Това да виждаш усмивки на лицата след работата си е безценно. Гримът е луксозна услуга и като такава кара обикновените хора да се чувстват поне за ден като звезди, адски зареждащо е, както за мен, така и за тях.

Какви са целите, които ще преследваш занапред?

     Отскоро се занимавам по-сериозно и с фотография и това ще е следващата кожа на хамелеона, хаха. Отдавна ме влече и опита ми с грима е голям плюс. Талант нещо всеобхватно и изрази ли се някъде, то той би намерил проявление във всичко, с което се занимаваме. Продължавам да го търся и стъпка по стъпка ще правя всичко по силите си, за да му дам колкото се може по-голямо поле за изява!

 

Photo credit
Photo1: Борис Терзиев
Photo2,3,4,5,6,7,8: Атакан Узун
Photo9: Петър Тодоринки

WAT

WAT е проект, посветен на българските модни артисти. Основната му цел е да информира обществото за техните творчески успехи и постижения.