Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Кирил Станоев - „В България работим с най-красивите жени!“WHO ARE THEY

Кирил Станоев – „В България работим с най-красивите жени!“

     Кирил Станоев – Кой е той? Опитайте се сами да си отговорите на този въпрос, разглеждайки работата му. Дали ще можете? Насочил изцяло вниманието и таланта си към портретната фотография, Кирил разбива стереотипа за скучните и еднообразни изображения на лица. В неговите портретни снимки ще видите много повече, ще видите смелост, ще видите яд, тъга, любов, спокойствие, страст. Общо взето ще видите всичко, което не очаквате да видите, чувайки думата „портрет„. Повече за работата си и него самия като личност, за WHO ARE THEY разказва самият Кирил Станоев.

Дали защото сме свикнали хората да ни определят що за човек сме, много от нас срещат затруднения, когато изведнъж ни бъде зададен въпросът „Кой си ти?“. Надявам се ти да не си от тези горепосочените и смело да разкриеш пред читателите ни кой е Кирил Станоев?

     Фотограф съм. Роден пред 1983 година, живея в Люлин. Снимам от пет години, преди това рисувах. Карам колело, ходя на Витоша, на битака да търся съкровища, чета книги, от време на време ям пица с четири сирена.

В духа на проекта ни, стремящ се да запознава с успехите на талантливите творци като теб, те молим да ни разкажеш за своите. Кои са постиженията, с които най-много се гордееш?

     В международен план може би най-важни за мен са поканата и участието ми в изложбата, организирана от Vogue Italia и Vertu през 2012 година в Милано и публикацията ми в печатното издание на Vogue Italia през април 2014 година. Отчитам като успех също и работата ми тук с Атика Медия, благодаря на Христо и Биляна за това, че ме оставят да бъда себе си. Благодаря и на Дидо от Ивет Фешън за всички прекрасни модели, които снимам и без които несъмнено работата ми не би била същата.

Очевидно е, че портретната фотография е твоята страст. Какво те вдъхновява и откъде черпиш разнообразие в идеите си за всяка фотосесия?

     Книги, филми, хора, събития, общо взето всичко.

Лесно ли е да се докажеш и да се утвърдиш като име в модната индустрия в България, било то като фотограф, стилист, коафьор?

     Смятам, че всеки, който работи упорито, рано или късно получава шанс за изява.

Какво те мотивира и какво ти пречи да практикуваш професията си в страната ни?

     Както съм казвал и преди, тук, в България, имаме шанса да работим с най-красивите жени и в този смисъл е лесно. Нищо не ми пречи.

Сподели ни за твоите бъдещи проекти и амбиции. За какво мечтае Кирил в работен план?

      В момента работя върху проект сюрреалистични портрети. Мечти нямам, имам някакви приблизителни планове, които следвам.

Какво би променил в сферата, в която се развиваш, ако имаше възможност и защо?

     Нещата са такива, каквито са и се съобразяваме с обективната реалност.

Какво се случва след края на работния ден с човек като теб, умееш ли да разделяш работата и личния си живот, или те са неразривно свързани?

     В общия случай сутрин отивам в студиото, на обяд излизам да се раздвижа, после се връщам и така до вечерта. Правя това, което ми харесва и в този смисъл не ходя на работа.

Елена Николова

Елена е завършила Езикова гимназия, в момента следва в УНСС, но „сухите” икономически теории не са в състояние да попречат на нейните страст и влечение към всичко красиво около нея, на което отделя огромно внимание. Любовта, с която дарява домашните си любимци, я зарежда и вдъхновява. Тя е свежа, отговорна и много амбициозна.