Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя? Натали Дренчева – За нея препятствия не съществуватWHO ARE THEY

Коя е тя? Натали Дренчева – За нея препятствия не съществуват

 

     Вярваща, борбена, чувствителна – това е блогърката Натали Дренчева. Днес ще ви запознаем с една история, за това как мечтите и животът ти може да се преобърнат само за 4 дни. И най-важното е да вярваш, че всичко е възможно. Повече за нея, четете в следващите редове:

Традиция е първият ни въпрос да бъде свързан с това коя си ти – коя е Натали Дренчева?

     В момента съм на 22 години, родена съм в Казанлък, но още от няколко месечна възраст живея в Будапеща. Тази година се дипломирам в полувисшия институт за мода и изкуство МОДАРТ, специалност „Моден мениджмънт“. С блога започнах преди 3 години и половина, днес имам средно по 100-120 хиляди клика на месец. Работила съм като стилист и моден редактор, преди една година сложих началото на собствена марка „NANA’S“ за дамско облекло. Дрехите се продават в бутик в централната част на града. Но ако оставим настрани сухите фрази и официалните изявления, за себе си мога да кажа, че сам човек на приливи и отливи, много емоционален и силно чувствителен. И разбира се, максималист. Ако се сблъскам с някакво препятствие, винаги намирам начин да го преодолея, ако ще и с цената на двойни и тройни усилия. Винаги търся същността на нещата, обичам свободата и обожавам пътуванията.  

Първоначално мечтаеш да учиш право, а сега се занимаваш с моден мениджмънт, какво преобърна така света ти?

     Едно четиридневно пътуване до Лондон когато бях на 18 години. Всичко се промени, просто се преобърна. Никога преди това не бях ходила в град, който да инспирира по такъв начин. Чувствах се напълно свободна, усетих че животът е пред мен и че съм способна на всичко. Винаги съм била креативна, трудно ми беше да си представя как седя по цял ден в един офис. Модата винаги ме е привличала, от малка обичам да рисувам, любимите ми часове бяха история и литература. Реших, че е по-добре да следвам мечтите си, да избера за професия това, което ще правя с удоволствие, което винаги ще ме интересува и което ще мога да споделям с много други хора. Как бихме могли да бъдем щастливи, ако не работим, влагайки сърцето и душата си в това, което правим..?

Казанлък, Лондон, Будапеща – кое е твоето място и къде се чувстваш най-много себе си?

     И трите. Но на трите места съм „аз“ по различен начин, защото тези три града събуждат различни чувства в мен. Освен това бих искала да добавя други два към този списък: София и Порто. 

Моден блогър, дизайнер или комбинация от двете можем да те наречем?

     Неоспоримо комбинацията на двете. Въпреки че блогът съществува  от по-дълго време, отколкото проектирам, в еднаква степен ги чувствам свои. Те са различни, две различни форми на самоизразяване. Имам предвид писането от една страна  и облеклото от друга.

Какво те запали по модата, какво ти дава тя сега?

     Когато се заговори за мода, асоциациите на много хора са свързани с повърхностни неща. Просто не виждат всичко това, което се крие зад понятието мода. Модата е история, ние също пишем част от нея. Модата е един от най-убедителните и ефектни инструменти на самоизразяването, изискващ огромна доза креативност. В тази професия няма спиране, дори за секунда – винаги трябва да си с една, или няколко крачки пред времето и хората…

Брандът ти Nana’s върви повече от добре, ще разшириш ли пазара си?

     Да, това ми е планът. В момента освен в Будапеща дрехите могат да бъдат купени в Ниредхаза, голям град близо до границата с Украйна. До една-две седмици започват продажбите в Лугано, Швейцария, за което съм особено горда, защото това е първото представяне на марката извън Унгария. Скоро ще бъде готов и webshop-ът, след него идват много планове за това в каква посока и как да разширявам пазарното си присъствие.

Преди броени дни се състоя представянето на новата ти колекция – пролет/лято 2016, на какво си заложила и на какво да заложат младите дами през идващите топли сезони?

     При мен дизайнът на една колекция никога не става така, както  е написано в учебниците. Аз винаги се вдъхновявам от уличния стил, от хората. Разбира се, следя непрекъснато актуалните трендове и колекциите на големите модни къщи, но когато седна да рисувам, мисля за това какво биха облекли с удоволствие жените на улицата, в театъра или на един купон. И какво е това, което аз самата бих облякла с удоволствие. При мен тези две неща определят дрехите от колекцията. Винаги работя с изчистени материали и цветове, в кройките обаче се стремя да вмъкна нещо ново, нещо в повече от стандартното. Колекцията за S/S 2016 се характеризира с повече женственост на линиите, пастелни цветове и комбиниране на черно и бяло.

Би ли се върнала в България и смяташ ли, че ще имаш същия успех тук?

     Това е темата на дипломната ми работа, която пиша в момента. Отговорът на първата част от въпроса e лесен: да, бих се върнала. Не знам дали завинаги, но за по-дълго време със сигурност. Обичам България, една част от семейството ми и приятелите ми са тук, липсват ми те и атмосферата когато съм с тях.
     Дали бих могла да имам тези успехи в България – в момента не мога да дам точен отговор. Но се познавам добре, максималист съм и не признавам категорията “невъзможно“. Сигурно бих намерила начин как да вляза ефектно на пазара с блога и марката, надявам се с течение на времето хората да обикнат и двете.     

Има ли бъдеще модната индустрия в България?

     Абсолютно, да. Понякога и аз се изненадвам колко марки могат да се срещнат в един мол – понякога и такива, които ги няма дори в Будапеща. Забелязах, че хората обичат да се обличат добре, обичат да откриват по-малки бутици с рядко срещани модели. Блогирането обаче, според мен е още в детски обувки, развива се в много области, но му трябва още време.    

Какво си подготвила за в бъдеще, какви са идеите ти за развитие?

     Както вече споменах, марката освен в Будапеща има присъствие и в други градове, след като заработи  webshop-a бих искала да отворя втори собствен бутик. От европейските градове в плановете ми са включени София, Порто, Барселона, Лондон, Париж и Берлин, но не изключвам и други варианти, в живота има и изненади… Разбира се, реализацията и успехите са прекрасни неща, но не и единствените в живота. Мисля, че примера, който даваме на останалите, е по-важен от това каква кариера сме направили. При мен на по-преден план са благотворителността и предаването на знанията. Обичам да споделям това, което съм научила, но едновременно с това искам да ги насърчавам да следват мечтите си, да ги осъществяват. На тези, които по една, или друга причина се нуждаят от помощ, помагам според възможностите си.      

Диляна Табакова

Диляна Табакова е момичето, чиято заразителна усмивка няма да ви остави безразлични. Иконимист по образование, който живо се интересува от мода, козметика и здравословен начин на живот. Ежедневието ѝ е изпълнено с цветове и позитивизъм, които с лекота предава върху модните текстове, които четем с интерес и удоволствие.