Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя? Милена Витанова – една нежна изящностWHO ARE THEY

Коя е тя? Милена Витанова – една нежна изящност

     Тя не е просто един “блогър”. Тя е мила, всеотдайна, майка и съпруга, която не спира да следва мечтите си. Повече за нея, вижте в следващите редове.

Коя е Милена Витанова?

     Жена, съпруга, майка, оптимист, любител на пътешествията и фотографията. Не се опитвам да се определя като нещо повече! Емоционален човек съм и за една хубава идея давам цялата си емоция и страст.

Разкажи ни повече за това как се запали по модата и кога започна да бъдеш част от нея?

     Имала съм много интереси, но темите за мода винаги са привличали най-много вниманието ми още като дете. Като малка мечтаех да порасна. А сега искам само да задържа тази младост още малко, „навъртайки се“ около модата!
     Преди 4 години се вгледах в разнообразието, което светът на модата ни даваше, и реших да опитам съвсем лежерно да се внедря в нея, създавайки собствен блог. Нетърпелива съм, искам всичко да се случва бързо, но и да има спонтанност. Влагам много любов в блога и се надявам на същото от читателите му. Модата ме зарежда положително. Щастлива съм като моден блогър, и то много.

Известно ни е, че освен моден блогър, ти си майка и на две прекрасни дечица, как намираш баланс между двете?

     Все по-трудно, но засега се справям! Мисля си, че съм щастливка, че мога да балансирам и да правя това, което ми дава пълна свобода. Децата растат и променят всичко! Преди имах повече време за блога, а сега се старая да имам повече време за тях. Работя от вкъщи и това определено улеснява ситуацията между работа, хоби и семейство.

В блога основната тематика е мода, откъде черпиш идеи и какво те вдъхновява?

     Вдъхновявам се от чистите емоции, пътувания, фотография, приятели, музика и от блогове, и блогърки най-вече. Имам няколко любими блогърки (в това число и българки), които нямат нищо общо с моя начин на изразяване чрез модата, но зареждат сетивата ми с много естетическа наслада.

А какво мислиш за модната индустрия в България? Има ли бъдеще?

     Определено! Напоследък се забелязва едно много живо раздвижване на българския моден пазар и това може само да ме радва истински.

Работила ли си с български брандове, а познаваш ли известни български дизайнери?

     Да, работила съм с няколко малки бранда и в известен смисъл продължавам да работя с някои от тях. Определено предпочитам българските дизайнери пред чуждите. Чувството е по-различно, докосват ме по-истински! През лятото на миналата година имах удоволствието да се запозная с един от най-успешните млади творци на модната сцена в България – Ники Божилов. Срещнахме се за общ проект по повод благотворителната кампания на AVON срещу рака на гърдата, където емблематичната тениска с крила е негов проект. Прекрасен човек и професионалист! Винаги ми е приятно, когато се засечем на модно събитие и разменим няколко думи.
     Преди години се запознах и със София Борисова, която е дизайнер на сватбената ми рокля и пред, чийто талант се прекланям. Моделите й винаги носят една истинска и необятна красота. Много искам да работя с повече български дизайнери и по-скоро те да подават ръка на българските блогъри, и в това число си мечтая за момичетата от Knapp. Талантът и идеите им ме карат да мечтая цветно.

Напоследък се появяват все повече модни блогъри, трудно ли е да запазиш индивидуалността си и да бъдеш различен от останалите?

     Не бих казала, че е трудно да запазиш индивидуалността си, а по-скоро да я развиеш в правилната посока и с правилната енергия. Когато започнах като блогър, инстинктът ми подсказваше, че ще се случи нещо голямо (в блогърството), усетих, че се задава голяма вълна на модно извисяване и че последствията ще са трайни! Това започва да се случва в България, много момичета го забелязват и искат да са част от него. В това няма нищо лошо. Лоша е само прекалената амбиция за показност и присъствие.

Сподели ни кои са трите най-важни стъпки, които трябва да предприеме всяко момиче, което желае да има собствен блог?

     Трябва да вложи цялото си въображение, любов, хъс, трепет за успех, за да се получи нещо стойностно като продукт. Публикуването на постове всяка седмица не е достатъчно за доброто функциониране на една такава „медия“. Потребителите в мрежата стават все по – взискателни не само към онлайн съдържанието и облика на блога, но и към цялостното усещане за приятно изживяване, което получават, като „посетят“ даден блог. Определено хармонията, индивидуалността и щипката „различност“ имат важно значение, както за списващия блог, така и за читателите му. Нужно е много търпение и постоянство.

Какви са бъдещите ти идеи?

     Този въпрос винаги ме е плашил! Смятам че, когато споделиш нещо такова, трябва да съумееш да го изпълниш в чистата му форма и да не разочароваш никого. Идеите ме връхлитат всеки ден като ураган и в момента съм в период на осъществяване на някои интересни проекта, които излизат от границите на блога ми. Задължително търся нещо, към което ме води сърцето. Не искам да правя компромиси по отношение на тези неща. Независимо какво правя, трябва да има удоволствие. Имам предложение да се опитам да създам своя линия дрехи и това определено ще е едно от нещата, върху които ще работя с голямо желание.

Диляна Табакова

Диляна Табакова е момичето, чиято заразителна усмивка няма да ви остави безразлични. Иконимист по образование, който живо се интересува от мода, козметика и здравословен начин на живот. Ежедневието ѝ е изпълнено с цветове и позитивизъм, които с лекота предава върху модните текстове, които четем с интерес и удоволствие.