Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Кои са те? Куини Алис и Никол Николова: Двойна доза красотаWHO ARE THEY

Кои са те? Куини Алис и Никол Николова: Двойна доза красота

     Днес ще ви представим две млади, красиви и талантливи момичета, които с лекота завладяват модните подиуми, но не само. Те са сестри, колежки и най-добри приятелки, те се подкрепят постоянно, независимо от обстоятелствата. Рядкост, която заслужава адмирации! Те са Куини Алис и Никол Николови модели от Visages Model Group, повече за тях в следващите редове:

Както идеята на Who are they? гласи да разберем „кои са те“, задавам въпроса към вас: Кои са Куини Алис Николова и Никол Николова пред обектива и пред любимите си хора? Различава ли се държанието и образа ви?

Куини: Било то пред камерите или сред близките си, ние сме преди всичко позитивни хора и не се отличаваме от другите – забавляваме се, излизаме, обръщаме внимание на външния си вид, но даваме и висок приоритет на образованието си. И двете имаме силни характери и обичаме да постигаме целите си, както и става.

Никол: Като две истински сестри, ние се подкрепяме винаги, във всичко. Знам, че за всичко мога да разчитам на Куини.

Как се породи интересът ви към модата? И кога решихте да станете част от нея?

Куини: Аз съм доста креативна личност, обичам изкуството и още от много малка се вълнувам от подобни неща. Занимавам се с мода от 16-годишна възраст, снимала съм за списания, кампании, реклами, била съм част от модни ревюта и събития. Мога да твърдя, че съм се докоснала до всичко в тази сфера.

Никол: Преди всичко интересът ми към модните среди се породи от сестра ми. Като по-малката сестра аз се уча и взимам пример от нея. От Visages имаха интерес към мен от доста време, тъй като се познавах с букерите покрай сестра ми, но заедно с тях и родителите ми изчакахме подходящ момент, за да съм и на подходяща възраст, за да започна да снимам. От няколко месеца се занимавам интензивно с мода и това определено ми доставя удоволствие.

Известно, е че имаш силна връзка с друго изкуство, а именно музиката или по-точно народната музика. Има ли някаква връзка между модата и музиката според теб? И как би я описала?

Никол: Занимавам се с музика от много малка. Народното пеене е моят приоритет. Връзката между музиката и модата е много силна, макар и различни, и двете са изкуства, и в двете можеш да намериш красивото. Помагат ми да развивам артистичното в себе си и да се изграждам като личност. Случва се да отказвам модни ангажименти заради репетиции и уроци по пеене, но в момента така усещам нещата и смятам, че изборът е правилен.

От скоро навлизаш в модната индустрия в България и вече имаш впечатляващ успех. На какво мислиш, че се дължи това?

Никол: Най-важните неща, които човек трябва да има за постигане на целите си в живота, са: желание, воля и търпение. Възможностите, които ни се предоставят, не бива да бъдат пренебрегвани. Сега се занимавам активно с мода, но не изоставям и фолклора, както казах. Честно казано се гордея с постигнатото дотук.

Придобиваш все повече популярност като модел в национален мащаб. Кои са силните страни, които те водят към успеха?

Куини: На първо място стремежът ми към прогрес ме кара безусловно и без никакво извинение да вървя нагоре и да постигам желанията си. Занапред искам да бъда независима. Тежък характер съм, не позволявам да бъда командвана, а конкуренцията може само да ми помогне да успея, не само в модните среди.

Какво ви дава и отнема това да бъдете модели?

Никол: За момента моделството само ни е помагало, не и отнемало.

Куини: Работата ми като модел ми донесе популярност, разви ме артистично и определено съм съгласна с Никол, че най-вече модата ни дава. Изискват се време, грижи за тялото, за кожата, за косата, но това са неща, които всяко младо момиче така или иначе е съвсем нормално да прави за себе си.

Извън модните среди от скоро започна професионално да се занимаваш и с телевизионно предаване по българския ефир. Също така тази година започваш висшето си образование с изучаването на специалност архитектура. Предизвикателство ли ще бъде за теб да намериш баланс между всички свои начинания? Разкажи ни повече за изборите си.

Куини: Когато всичко се прави разумно, добре мислено и съчетано, то тогава балансът е налице. Точно това се старая да правя и аз. При наличие на желание, всичко е възможно. Повече от половин година съм част от телевизионно предаване и съм много щастлива от този факт. Още в началото с букера ми Филип Стоянов обсъждахме, че това е отлична възможност, тъй като идните години ще е трудно да пътувам в чужбина, за да работя като модел, понеже съм стриктно ангажирана в университета. С времето все повече и повече започва да ми харесва работата в телевизията, уча се от професионалисти в бранша и се надявам някой ден да постигна успехи като техните. Архитектурата беше мечта за мен. Вече съм първа година в УАСГ и това е приоритетът ми. Винаги ми е била много интересна тази сфера и определено искам да се развия успешно в нея. А защо не някой ден и главен архитект!?

Факт е, че вече може да ви наречем конкуренция една на друга. Как се отразява това върху вашите взаимоотношения?

Куини: Конкуренция между сестри не бива да съществува. И двете сме различни типажи, и двете имаме работа.

Никол: Разликата в годините ни е много малка и това ни помага да се разбираме перфектно.

Вие сте едни от избраните за участие в годишния календар на „Visages“. Как оценявате тази възможност и доверието, което ви се гласува?

Никол: Чест за нас е , че сме част от тазгодишния проект. Надявам се, че резултатът ще Ви хареса.

Куини: Замисълът на календара е много интересен и различен, сами ще се уверите в това. Ние двете позираме в общ кадър с Жени Калканджиева, което беше чест и отговорност. Снимките минаха много леко, както винаги с Костадин Кръстев-Коко. Екипът беше страхотен!

Как обичате да прекарвате свободното си време, ако ви остава такова?

Куини: През свободното си време, както всички млади хора, обичаме да се забавляваме. Спортът е много важна част от всекидневието ни.

Никол: Имаме много силна връзка с родителите си и голяма част от сводното ни време преминава с тях.

Млади сте, животът е пред вас и тепърва ще взимате важни решения относно бъдещето ви – Какво бихте искали да ви се случи и къде се виждате след 5 години?

Куини: След 5 години се надявам да завърша успешно университета и да започна да се развивам в тази сфера. Междувременно няма да спирам да се развивам в модата и в телевизията. Надявам се, че ми предстоят много позитивни и запомнящи се мигове.

Никол: След 4 години завършвам училище и ще продължа да се занимавам с музика в университет. Надявам се да се реализирам като модел и да придобия опит, както тук, така и в чужбина.

Photocredit:
Cover: сп. MODA, фотограф: Петя Чолакова
Photo1: фотограф: Диляна Флорентин
Photo2: 12mag.net, фотограф: Диляна Флорентин
Photo3: сп. Amica, фотограф: Костадин Кръстев-Коко
Photo4: сп. Amica, фотограф: Георги Андинов
Photo5: фотограф: Костадин Кръстев-Коко
Photo6: фотограф: Костадин Кръстев-Коко
Photo7: сп. MODA, фотограф: Петя Чолакова
Photo8: сп. EVA, фотограф: Крум Родригез
Photo9: Eternal Beauty calendar 2016, фотограф: Костадин Кръстев-Коко

Дарио Диониси

Още щом чуем името му, в нас се появява идеята за Италия и мода. Дарио учи икономика, но неговата страст са дрехите и стайлингът. Той е винаги усмихнат, изпълнен с енергия и много вдъхновения за нови предизвикателства.