Коя е тя? Надежда или NN by Nadejda: Един градски остров от емоции

nadejda-cover

     Всеки от нас се старае да създаде своя личен кът от емоции в градската среда. Точно така прави и днешният талант, който ще ви представим. Тя е човек, който не се притеснява да изрази себе си чрез емоциите си, а точно обратното: превръща ги във вдъхновяващи идеи, които рефлектират върху нейното модно творчество. Всичко това можете да почувствате и видите в нейния „градски остров‘‘ – шоурум/галерия NN by Nadejda. Повече информация за Надежда и нейния градски кът в следващите редове…

Как би отговорила на въпроса – Коя е Надежда?

     Надежда е гордост, лудост, свобода и любов. Едни огромни зеници, които се опитват да погълнат света.

Млада си и пълна с идеи, но откъде дойде целият този ентусиазъм към модата?

     Всичко започна с една съдбовна среща, която тласна моето духовно, емоционално и професионално развитие най-силно и ми помогна да изградя творческата си индивидуалност. Няколко реплики, пълни с вяра към мен, отключиха живота на моя бранд.

Защо България?

     Заради хората, които обичам и без които съм пепел.

Разкажи ни повече за твоята млада марка NN by Nadejda – каква е историята, която стои зад нея и защо избра това име?

     Творчеството ми отразява моя вътрешен свят. По дрехите ми може да се прочетат всички душевни състояния, през които съм минала по време на създаването им. Необуздано се оставям да бъда водена от своите емоции и работата ми е огледало на всички тях. Променям се постоянно и в различните периоди, различно интерпретирам същността си.
     “NN by Nadejda” има многопластово значение за мен. Сама по себе си буквата “N” обвързвам с nirvana, nature, nourish, namaste, nobel, new.. Double N = Double Hope. Това съм аз. Двойна Надежда.

Предстои ти отварянето на собствен шоурум/галерия. Какви са целите ти спрямо този проект и как виждаш неговото развитие?

     NN by Nadejda е моят градски остров. Вдъхвам живот на пространство, в което, изразявайки себе си, укротявам разбунтуваната си душа. Градска галерия, с отпечатък на други епохи и пейзажи, в постоянна метаморфоза, представяща многопластовите женски характери, криещи се зад проекта. В галерията в симбиоза ще живеят дрехите, правени от мен, с дизайнерските обекти на независими артисти. Измежду белите тухлени стени ще се помещават авторски бижута, керамика, графики, фотографии, тематични вечери с европейско кино, интимни литературни четения.

Лесно ли се вдъхновяваш и от какво? И лесно ли прилагаш идеите си в работата?

     Вдъхновявам се от театъра, киното, спомените, поезията, залезите, шепотите, вплетените ръце, очите на хората. Да уловиш нечий поглед, а оттам да създадеш история. Всеки порив на вдъхновение се материализира, защото екипът ми е съставен от хора, с които вибрираме на едни и същи честоти.

Какво да очакваме от марката ти в бъдеще?

     Не се подчинявам на сезони и тенденции. Всичко идва от мен самата. Какво предстои ли? Това ще открием заедно.

Надежда ще отвори вратите на своята галерия на 3 ноември (вторник). Можете да намерите страницата на бранда във Facebook и Instagram.

Photography: Georgi Andinov
Hair: Кремена Добрева
MUA: ALINA Manova /Make Up Artist/
Model: Nadejda- Nadejda
Clothes: NN by Nadejda

Дарио Диониси

Още щом чуем името му, в нас се появява идеята за Италия и мода. Дарио учи икономика, но неговата страст са дрехите и стайлингът. Той е винаги усмихнат, изпълнен с енергия и много вдъхновения за нови предизвикателства.