Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Кой е той? Владимир Енчев: Младият моден архитектWHO ARE THEY

Кой е той? Владимир Енчев: Младият моден архитект

     Днешната история е за едно младо, позитивно и вечно усмихнато момче. Момче с нестандартен старт на модната си кариера. Става въпрос за Владимир Енчев – модел на Visages Model Group. А повече за него в следващите редове…

Как би отговорил на въпроса: Кой е Владимир Енчев?

     Къдравото момче. Доколкото знам така ме описват и доста хора в бранша. Иначе съм студент по архитектура, занимавам се по специалността си. Гледам позитивно на живота и винаги с усмивка.

Разкажи ни кога започна всичко? По какъв начин модата стана част от твоето ежедневие?

     Всичко започна на шега – загубих бас с приятели и трябваше да участвам на регионалния конкурс „Мистър Видин”. Така се сдобих с първата ми „почетна“ лента, а след нея последваха и лентите на „Мистър Северозапад” и „Мистър България”. Малко след конкурса букерът ми, Филип от Visages, се свърза с мен и започнахме съвместна работа. Първият ми моден ангажимент с агенцията беше като рекламно лице на Totally Erected във визия за бранда Iceberg, доколкото помня. Междувременно вече бях заснел няколко кадъра с фотографа Радослав Благоев, които ми дадоха летящ старт в работата ми като модел.

Как се чувстваш, след като ти предложиха да станеш част от тазгодишния календар на Visages? Как би определил тази възможност?

     Радвам се, че бях поканен да бъда част от този календар, тъй като поне от 5 години в календарите на модните агенции у нас няма участие на мъжки модели. Със сигурност е доста имиджов ангажимент за мен, тъй като този кадър достигна до доста хора.

Какво представлява за теб модата и какво мислиш за днешната модна индустрия в България?

     Модата е изкуство, а като всяко едно изкуство, тя е подчинена на средата в която живеем.

Предизвикателство ли е да си модел в България? А кой е любимият ти проект, в който си участвал?

     Ангажиментите за мъжките модели в България са значително по-малко от тези на девойките, което прави професията модел по-скоро развлечение в ежедневието ни. Все пак трябва да работиш професионално и отговорно, ако искаш даден фотограф, стилист или режисьор да остане доволен и да работи отново и отново с теб. За никого не е тайна, че от моделство не можеш да се издържаш в България, но когато работиш на ниво, можеш да очакваш приличен страничен доход от модатa.  Много от проектите, в които съм участвал, са важни за мен по една или друга причина. Всички ангажиментите, които съм имал, са били посрещнати с еднаква доза вълнение, както първите ми снимки, така и последвалите модни сесии за City Center Sofia, Mall of Rousse, списанията Joy, EVA, Men’s Health, изданието Hair Today на Георги Петков и много други. Участието в ревюта е също толкова вълнуващо, особено когато говорим за дизайнери и артисти от класа на Plus Zero, Dirk Bikkembergs, Bellarose, Andrews/ fashion studio, American Crew, както и участията на Sofia Fashion Week и Skopje Fashion Week. Определено най-вълнуващите за мен ангажименти са рекламните и музикални видеоклипове. Работил съм в продукции на изпълнители от различни жанрове, но най-много възможности отвори пред мен клипът към песента „На ръба на лудостта“ на Графа и Михаела Филева, който снимахме миналата година. Веднага след него бях поканен за участие във видео клипа към песента на Hardwell – Echo и това със сигурност е любимият ми проект. В него имах честта да работя с режисьора Robin Piree, неговия невероятен екип и да си партнирам с Диляна Попова.

 Какви са бъдещите ти цели и къде се виждаш след 5 години?

     В момента съм студент по архитектура и след дипломирането смятам да продължа да се занимавам с това. Надявам се и модата да остане част от живота ми след 5 години, защото всички знаем, че кариерата на модел не спира на 30.

 

Фотокредити:
Фотограф: Георги Андинов
Кампания Totally Erected, фотограф: Тихомир Рачев
сп. Men’s Health, фотограф: Йоан Гълабов
сп. EVA, фотограф: Тихомир Рачев
„Косата днес”, фотограф: Георги Андинов
Фотограф: Радослав Благоев
Eternal Beauty, Visages calendar 2016, фотограф: Костадин Кръстев-Коко
Фотограф: Георги Андинов

Дарио Диониси

Още щом чуем името му, в нас се появява идеята за Италия и мода. Дарио учи икономика, но неговата страст са дрехите и стайлингът. Той е винаги усмихнат, изпълнен с енергия и много вдъхновения за нови предизвикателства.