Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя: Лора Николаева - „Моята визия за модерната жена, тя ме води, учи, провокира‘’WHO ARE THEY

Лора Николаева: „Моята визия за модерната жена, тя ме води, учи, провокира‘’

     Днес ще представим на вашето внимание Лора Николаева и нейния млад и преуспял бранд в световен мащаб, а именно GENE women clothing.

Коя е Лора Николаева и кой момент от живота ти се оказа „искрата”, която запали любовта ти към модната индустрия ?

     Лора Николаева е човек с много позитивен поглед към нещата. Живее в най-готиния град в света и се занимава с мода. Искрата си е там, откакто се помня, тоест не знам дали има нещо, което я пали, защото тя си е запалена постоянно.

Преди да се превърнеш в личността, която си днес, си била модел и гримьор. От тези компоненти ли се нуждаеше, за да преминеш към следващата голяма стъпка, а именно да отвориш собствена модна линия ?

     От всички неща, с които съм се занимавала, целият ми опит се комбинира чудесно с това, което правя в момента. Благодарна съм на всичко и на всички.

Откога и къде дойде идеята за марката GENE и какво послание стои зад името?

     Аз винаги отговарям, че това е естествен процес и независимо откъде е дошла идеята, то е естествено продължение на моето лично търсене. Идеята за името е пряко свързана с концепцията и визията на бранда.

Пуснахте съвсем скоро новата ви колекция пролет/лято „OPTIMISE“, каква е историята зад нея, трудно ли бе да се създаде и положително ли се приема на пазара?

     Ами съвсем скоро е условно понятие, тъй като тази колекция е готова от повече от година, за мен не е скоро. По принцип летните колекции са малко по-трудно продаваеми, но не бих казала, че тази конкретно е такава. Тя е сравнително класическа и доста носима, така че беше приета добре .

Колекциите на GENE women clothing навяват усещането за нежен и чист стил, който в същия момент придава силни емоции. Този ефект лесно ли се постига, или по съвсем естествен път?

     Може би естествено, това е моята визия за модерната жена, тя ме води, учи, провокира. Така си я представям и аз – чиста, нежна със силни емоции. Много е интересна тази модерна жена.

Знаем, че в годините постигнахте популярност в модните пазари на Ню Йорк, Лондон, Париж и др., но така и не предлагате вашия труд тук в България. Имате ли планове в бъдеще да пробвате да се установите и тук и виждате ли някакъв потенциал за развитие във времето?

     Правим най-доброто, на което сме способни. Не нямам планове за българския пазар, за момента в България произвеждаме и смятам, че в тази посока сме добри. Не бих могла да дам отговор за потенциала на пазара, тъй като нямам поглед, но като цяло България е сравнително малка държава с доста консервативно отношение към индустрията. За млад бранд, какъвто сме ние, е трудно да фокусира и да насочи усилията си в тази посока, именно поради тези две причини.

Израснала си в България, а тук традициите са многобройни и винаги любопитни за чужденците. Влияят ли ти по някакъв начин и намират ли отражение в работата ти?

     Аз съм всичко друго, но не и традиционалист! Нямам представа какво е интересно за чужденците, аз като цяло не харесвам понятията за разделението между нации, хора, раси. А и живеенето в градове като Лондон и Ню Йорк променя представите ти за чужденци.

Какво да очакваме от GENE в бъдеще?

Очаквайте… Всичко е възможно!

Дарио Диониси

Още щом чуем името му, в нас се появява идеята за Италия и мода. Дарио учи икономика, но неговата страст са дрехите и стайлингът. Той е винаги усмихнат, изпълнен с енергия и много вдъхновения за нови предизвикателства.