Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя? Ивета Димитрова: В ритъма на модатаWHO ARE THEY

Коя е тя? Ивета Димитрова: В ритъма на модата

     Ивета Димитрова е от онези момичета, които обичат да се занимават с повече от едно нещо едновременно. Момиче, което живее в ритъма на рока и е завладяно от света на музиката, модата и историята. Тя е модел от Ivet Fashion и днес имаме удоволствието да ни разкаже повече за себе си.

Коя е Ивета Димитрова?

     Много е сладко, че хората често започват разговор с мен, изискващ отговор в трето лице. За пореден път отказвам да се подчиня. Дефинирам се по следния начин – аз съм колеблива, задаваща въпроси, организирана, смееща се, внимателна, музика, задаваща още въпроси, своенравна и наясно със себе си… От всичко има по много, но основно се разхождам с една червена светеща въпросителна в главата. И да, имах нахалството да се дефинирам като музика. Добавяме и нахална в списъка.

Модата е изкуство, което съществува под различни форми и е навсякъде около нас, как се запозна с нея и с какво те спечели?

     Запознах се професионално с модата на 18 години, и то съвсем случайно. Спечели ме едновременно с разнообразието на работните дни, непринудеността, която се изисква от мен и с хората, които са замесени. „България” и „мода” са странно съчетание, ако се използват в изречение, но аз ги обичам в този им вид. Харесвам и пътуванията свързани с работата, но искам да градя живота си тук.

Завършваш специалност „Политически науки“. Къде се преплитат образование, свързано с политика и модната кариера?

     Абсолютно никъде не се преплитат. Избрах да уча тази специалност главно заради интереса ми към историята, никога не съм имала нито претенции, нито желание да се занимавам с политика.

Какво за теб е професията „модел“, а с какви други определения за нея се сблъскваш във всекидневието ти?

     Определението не е толкова свързано с работния процес, колкото с лични качества. Дисциплината и отговорността към поетите ангажименти и към трудът на хората, които работят по проектите, са изключително важни. Всичко трябва да се прави с отношение, а не просто с цел отмятане на задачата за деня, тъй като това прави впечатление. Отивайки на снимки, ти си бялото платно, върху което рисуват артистите и прехвърлят идеите си чрез теб на света. Трябва да накараш тези, които гледат крайния продукт да мечтаят. Да бъдат теб или да бъдат с теб. Да продадеш дрехата, настроението, мечтата. Всички останали определения с които се сблъскам са без значение.

Кой е любимият проект, който си осъществила и защо?

     Най-любимият ми проект е I’m with the band sessions за 12 Magazine, в който с кратки видеа представяме различни банди с авторска музика. Не е свързан с мода, но е нещо, което правя с голямо желание.

Какво обичаш най-много в работата си?

     Най-искрено мога да заявя, че обичам всичко, което правя. Стрес има, но в границите на нормалното. Не мога да кажа, че обичам едно конкретно нещо, тъй като всичко е свързано. Много любим момент ми е да си легна уморена и доволна от себе си, което се случва достатъчно често.

Като представител на младото поколение в България, какъв съвет би дала на младите хора, които искат да се занимават с мода у нас?

     Търпение и постоянство, като това не се отнася само за модата, а за всичко.

В разгара на двайсетте години си. Какви са целите, които си си поставила и къде, и как се виждаш след 7 години?

     Виждам се в разгара на трийсетте си години.

Дарио Диониси

Още щом чуем името му, в нас се появява идеята за Италия и мода. Дарио учи икономика, но неговата страст са дрехите и стайлингът. Той е винаги усмихнат, изпълнен с енергия и много вдъхновения за нови предизвикателства.