Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
#ASOB или красотата няма размерWHO ARE THEY

#ASOB или красотата няма размер

     Всички знаем, че хората сме различни- характерите ни, вкусът ни за храна, напитки, филми, цветът на очите ни, дебелината на устните, размерът на тялото ни. Не всички можем да имаме „перфектните“ 90-60-90 мерки, но всички можем да притежаваме красота, привлекателност и чар.
     Днес ще ви представим нещо различно за страната ни, но не и за световната модна сцена! Почти навсякъде по света plus size модата е отдавна познато понятие. Не са една и две световноизвестните личности, които са чист пример, че можеш да изглеждаш невероятно, дори и да не притежаваш всеобщо приетите „перфектни мерки“ . Мерилин Монро, Ким Кардашиян, София Буш, Кейти Грийн и редица други са доказателството, че всички стереотипи могат да бъдат разбити.
     Към разбиването на стереотипите се стремят и дизайнерът Николай Божилов и блогърката Петя Пандулева- Биковска от petpandablog.com  с  колекцията им ASOB или All shapes of beautiful. Идеята на двамата модни „бунтовници“ е , че позитивното отношение към собственото ви тяло е най-важно. Така те създават дрехи , предназначени за дами с размер над EU44, които да са практични и удобни, а в същото време модерни и красиви. В България модерни и красиви облекла в по-големи размери се намират изключително рядко и дамите, които спадат в тази категория, обикновено си поръчват онлайн, или си шият по поръчка.
     Петя споделя, че винаги и е било трудно, тук в България, да намери нещо подходящо за себе си: „“Много често, когато пазарувам, чувам фразата – “Ама, като за вас ли?”. Аз съм отраснала с нея и вече не ми прави такова впечатление, но тя показва до каква степен модата в България е ограничена. Нося размер 50 и искам да се обличам стилно и модерно, но винаги съм била изправена пред предизвикателства. Тук, ако си над размер 40, модата се свежда до това “какво ще ти стане”, а не “какво искаш да си купиш или какъв е твоят стил”
     Капсулната колекция All Shapes of Beautiful се състои от 15артикула, сред които рокли, поли, блузи и палто, които издължават силуета. Основните цветове са бяло, черно и червено, а материите са приятни и естествени. Съчетават се лесно и с други дрехи от женския гардероб.
     „Стараех се моделите да са направени така, че да могат да се регулират според фигурата на дамата, която ги носи, което ги прави подходящи за жени с всякакви форми и размери. Има елементи като шнурове и ципове, които преобразяват дрехата според удобството на жената, която ги носи,”- разказва Ники за създаването на моделите.
     All Shapes of Beautiful e създадена в партньорство с Shedd, мобилното приложение за модно пазаруване в България.
     „Още щом чухме за идеята на Петя, веднага решихме да я подкрепим. Една от мисиите на Shedd е да дава модни решения на жените, а All Shapes of Beautifulе чудесен пример за това. Shedd застава зад създаването на колекцията, затова артикулите в нея ще бъдат на изключително достъпни цени, за да може всяка дама да се радва на формите си,“ казва Спас Сливков, изпълнителен директор на компанията.

Колекцията може да се закупи ексклузивно в Shedd, като я потърсите с хаштаг #ASOB.

Елена Николова

Елена е завършила Езикова гимназия, в момента следва в УНСС, но „сухите” икономически теории не са в състояние да попречат на нейните страст и влечение към всичко красиво около нея, на което отделя огромно внимание. Любовта, с която дарява домашните си любимци, я зарежда и вдъхновява. Тя е свежа, отговорна и много амбициозна.