Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Кой е той: Васил БожиловWHO ARE THEY

Васил Божилов: Българският стилист, който привлече вниманието на Chanel и Dior

От България до Дубай с амбиция, стил и вдъхновение. В света на модата границите са мистерия. И Васил Божилов е младият творец, който с лекота ни го доказва. Но кой е той?

Нека да започнем от самото начало: Кой е Васил Божилов и как започна всичко, как и кога разбра, че именно модата е твоето призвание?

Здравейте. Аз съм стилист на свободна практика, понастоящем базиран в Дубай. В професионално отношение всичко започна преди 8 години, а страстта към модата се появи много по-отдавна. През целия ми съзнателен живот не съм се занимавал с нищо друго, така че предполагам модата е трябвало да ми се случи.

Как се става успешен стилист в днешно време в България? И кои са най-трудните препятствия?

Както се става успешен във всяка една друга сфера. Навсякъде по света се изисква много работа, талант, посвещение и доза късмет.

Как започва деня ти и как продължава в професионален план?

Денят ми започна със закъснение. Определено с будилника не се разбираме. Ако не съм на снимки, денят ми преминава в организиране на такива, с клиенти, срещи с редактори или представители на марки, в организиране на мостри.

С кой свой проект най-много се гордееш? И с какво се отличава от останалите ти проекти?

Всеки проект е различен и сам по себе си ме прави щастлив. Ако говорим на този етап кое ме прави щастлив и горд, то това е, че марки като Chanel и Dior са ми клиенти и всеки сезон правя стайлинг за тях.

Какво за теб е предизвикателство?

Всеки ден е предизвикателство. Всеки нов проект е предизвикателство. Никога не може да си сигурен за крайния резултат. Нещата може да се получат, може и да не се. Важното е да сведеш риска до минимум.

През последните години следим работата ти с известни личности. Трудно ли се работи с тях и имаш ли си любимци?

За мен винаги по-лесно е било да работя с модел. Много по-вълнуващо е да имаш пълна творческа свобода и да създадеш история, така, както ти я виждаш. Но и сред известните личности, с които работя, си имам любимци. Работата с Мария Илиева винаги е удоволствие.

Какво да очакваме да видим от теб в близко бъдеще?

Много нови интересни неща, случващи се на красиви и екзотични места.

 

Photo credits:
Toufic Araman, Petra Sartoris, Vasil Germanov, Adam Borrowing Hill

Дарио Диониси

Още щом чуем името му, в нас се появява идеята за Италия и мода. Дарио учи икономика, но неговата страст са дрехите и стайлингът. Той е винаги усмихнат, изпълнен с енергия и много вдъхновения за нови предизвикателства.