Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя? Красимира Петрова – „Добрият гримьор трябва винаги да бъде подготвен за предизвикателствата...“WHO ARE THEY

Коя е тя? Красимира Петрова – „Добрият гримьор трябва винаги да бъде подготвен за предизвикателствата…“

     За красотата от промяната и за това какво и дава професията на гримьор, ни разказва младата и талантлива Красимира Петрова. Научете повече в следващите редове: 

 „Коя е Красимира Петрова?“. Представи се на нашите читатели, какво искаш хората да знаят за личността ти?

     Красимира Петрова е едно търсещо, импулсивно, чаровно, отдадено на професията си, хвърчащо и откровено момиче.

Професията ти предполага да имаш богато въображение, какви други качества са необходими за работата ти?

     На първо място дисциплина и отговорност. Добрият гримьор трябва винаги да бъде подготвен за предизвикателствата, да бъде готов да реагира на момента. Много често в киното, когато си на терен, режисьорът те изненадва с някоя задача.  

Кое е нещото, което те тласна, привлече и запали по гримьорството?

     От малка, много обичах да разглеждам списания, както и да гледам Fashion TV. Харесваше ми как се променяха моделите след намесата на грима. И до днес, това е едно от нещата, които най-много обичам в своята професия. Гримът е най-достъпното изразно средство – чрез него може да разкажеш история, емоция или просто начина, по който се чувстваш.

Често, трудът на хората на изкуството, в България остава недооценен, сблъсквала ли си се с това?

     Не бих казала, че трудът ми е бил недооценен. Дори напротив, вярвам, че имам изключителен късмет и това се дължи на старанието и усилията, които полагам в работата си. Работила съм с едни от най-големите артисти на България- Стефан Данаилов, Цветана Манева, Георги Кадурин и др., учила съм се от изключително талантливи колеги като Венцислава Койчева, Слав Анастасов и Розалина Пейчева, работя с едни от най-добрите модни фотографи и стилисти. А наскоро имах и шанса да бъда в един екип с Никола Тороманов.

Кои са постиженията ти в професионален план, с които се гордееш най-много?

     За десетте години, през които се занимавам с грим, приемам всяка промяна като постижение – работата ми в Max Factor, работата ми в Dior, списанията, сериалите, а в момента и в Народния театър.

От работата ти личи, че определено ти си един талантлив артист, не си ли мислила за развитие извън границите на страната ни?

     Разбира се, че съм мислила. Работата в Dior ми предоставя възможност за работа извън България, евентуално след време мисля и да се възползвам.

Имаш ли странични интереси, хобита, с които да запълваш свободното си време? Какви са те?

     Аз съм изключително социален човек и свободното си време обичам да прекарвам, заобиколена от моите приятели. Въпреки че от известно време насам, не ми остава много-много време за почивка.

Докъде стига хоризонтът на мечтите на Красимира, как си представяш бъдещето?

     В бъдеще се надявам да продължавам да се развивам, както досега, защото застоят е най-лошото нещо, което може да се случи с един творец. Мечтая си да бъда част от екипа на някой пълнометражен филм и не на последно място, животът да не спира да ме среща с толкова вдъхновяващи и добри хора, както досега.

Photo credit:
Photo2,3,4,5: сп. MODA ; фотограф –Teodora Lilyan
Photo6: фотограф –Teodora Lilyan
Photo7,8,9: фотограф – Vasil Germanov

Елена Николова

Елена е завършила Езикова гимназия, в момента следва в УНСС, но „сухите” икономически теории не са в състояние да попречат на нейните страст и влечение към всичко красиво около нея, на което отделя огромно внимание. Любовта, с която дарява домашните си любимци, я зарежда и вдъхновява. Тя е свежа, отговорна и много амбициозна.