Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя? Диляна Табакова: Изящество отвъд видимотоWHO ARE THEY

Коя е тя? Диляна Табакова: Изящество отвъд видимото

     Тя е икономист по образование, но блогър по призвание. Момиче, което вярва в себе си и следи мечтите си смело. Млада българка, която използва модата като изразно средство, за да покаже себе си, да изрази мислите и чувствата си, човек, който с лекота предава красотата в най-чистата си форма чрез личния си блог Beyond The Visible. Това е само една малка част от очарователната личност на Диляна Табакова. Разберете повече за нея и нейния блог в следващите редове.

Какъв ще е отговорът на въпроса: Каква личност е Диляна Табакова?

     Диляна Табакова е една позитивна личност, изпълнена с много надежди и амбиции. Момиче, неспиращо да вярва в себе си и да следва мечтите си!

Разкажи ни как започна всичко? Кога се запозна с модата и какво те вдъхнови да бъдеш част от нея?

     Всичко започна още от ранна възраст. Когато бях малка исках да стана „моделиерка“ или казано по друг начин – дизайнер. Не спирах да изрисувам скицниците си с модели, даже означавах и от какви материали са направени дрехите им. Но когато влязох в гимназията идеята ми за бъдеще с мода остана на заден план. За щастие, не след дълго ентусиазмът ми се възвърна, но в малко по-различна посока. Отново мода, но не дизайн, а писане и снимки. Мечтата да имам нещо свое, свързано с мода, се прероди в блога.

Как се роди идеята да създадеш Beyond The Visible, защо избра това име? И какво символизира твоят блог за теб?

     Дълго мислих какво да бъде името на блога ми. Но, разкривайки тази част от себе си – невидима за хората, реших, че „отвъд видимото“ е подходящо име. Блогът е мястото, където споделям възгледите си за мода, идеите си за здравословен начин на живот, своите пътувания и всъщност блогът ми е един своеобразен дневник на част от моето ежедневие.

Учиш в икономически университет, но истинската ти страст е модата. Защо реши да поемеш по този път на образованието ти? Каква е връзката между двете области?

     Като всеки един предприемач, ха ха, за да развия своята идея, трябва да имам поне малко идея от икономика. От това как да управлявам своя блог (бизнес), как да го рекламирам (маркетинг) и как всичко това да бъде успешно. Ето защо връзката между икономиката и блогът съществува. Истината е, че силно мечтая за собствено модно списание, а за да бъде то успешно, човек трябва да разбира и от мениджмънт, и от международни отношения и от реклама.

Как би определила модата като индустрия в България? И как я виждаш за в бъдеще?

     Модната индустрия в България, за щастие, е в период на развитие. И макар да се различаваме от западноевропейския стил, ние започваме все повече да градим мода в България. За в бъдеще я виждам на едно прилично ниво спрямо останалите развити държави.

Какви качества трябва да притежава един блогър, за да има благоприятно бъдеще в България?

     „Имало един блогър в България, който трябвало поне да умее да спазва правописните и пунктуационните правила.“ Това е от съществено значение за всеки, себеуважаващ се българин. Един блогър трябва да вярва в себе си, да е амбициозен, находчив и не трябва да завижда на колегите си!

Българските модни блогъри притежават ли нещо, с което да се отличават от чуждестранните си колеги според теб?

     Блогърството тепърва започва да се развива в България. Ето защо голяма част от блогърите подражават на чуждестранните ни колеги. Но има такива, които са индивидуални – ето това е най-важното качество за един блогър!

Трудно ли се поддържа блог?

     Всеки си мисли, че е лесно, но всъщност е трудно. Трудно е да напишеш текст, както да преведеш на два езика, трудно е да подбереш подходящи снимки. За да бъдеш четен, трябва да си редовен в публикациите си, да бъдеш интересен на читателите – всичко това е трудно, но не невъзможно.

Какъв съвет би дал млад човек като теб на друг млад човек, който би желал да се развива модно в България?

     Бих му казала да следва мечтите си, защото само тогава ще бъде истински щастлив.

Какви са ти плановете за в бъдеще?

     Бъдещите ми планове са като за начало да завърша бакалавърската си степен, да запиша магистратура и да развия още повече блога си. Имам много нови идеи, но засега ще ги запазя в тайна. А вие следете блога за подробности!

Дарио Диониси

Още щом чуем името му, в нас се появява идеята за Италия и мода. Дарио учи икономика, но неговата страст са дрехите и стайлингът. Той е винаги усмихнат, изпълнен с енергия и много вдъхновения за нови предизвикателства.