Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя? Елен Неврокопска - „Работата ми дава ежедневни уроци!“WHO ARE THEY

Коя е тя? Елен Неврокопска – „Работата ми дава ежедневни уроци!“

     Тя е млада, успяла, целеустремена, мотивирана, амбициозна. Тя е студио мениджър на страхотния моден бранд с българска кръв MARINA London и на връх рождения си ден разказва повече за професията, целите и плановете си пред WHO ARE THEY. Тя е Елен Неврокопска!

Коя е Елен Неврокопска?

     Елен е дипломант по Мода в Нов Български Университет, която тепърва започва да навлиза и осъзнава същността на модния бизнес извън България.

Разкажи ни малко повече за себе си, а и за работата си?

     Аз съм един млад човек, който обича да снима, да създава, да мисли. Все още не желая да се взимам твърде на сериозно – има време за това, междувременно се уча с всеки изминал ден, попивам от невероятните хора, с които съм обградена и се старая да реализирам всички идеи, които се появят в главата ми – дали ще са дрехи или снимки или каквото и да било.

Към днешна дата си студио мениджър на един изключителен бранд с българска кръв MARINA London. Как се работи зад граница и как се възприема работата ти там?

     Работата ми дава ежедневни уроци, взимам решения, пробвам, някой път правя грешки, но това е най-нормалното нещо. Радвам се, че съм изградила доверие и чисто и просто върша работата, която много харесвам и която ме кара да се чувствам пълноценна. Това, че се намирам в ядрото на модната индустрия е невероятно, тук нещата за младите брандове се променят, виждам как се променя цялата философия на бизнеса и е страхотно, когато знам, че това скоро ще обхване целия свят.

Кои са постиженията ти, които те карат да бъдеш горда със себе си?

     Засега, най-много се гордея с дипломния ми проект – Chroma – колекция от 8 аутфита с много абстрактен принт, който бе замислен да бъде генериран от потребителя и уникален за всеки. Работих върху проекта около година и половина и получих огромна помощ от приятеля ми – Николай Николов, който изгради цялата визуализация и приложение и също така от един куп невероятни хора, които приеха идеята ми и успяха, по един, или друг начин, да помогнат. Също така, за мен това е постижение, защото се опитах да разработя нещо, което да премине извън идеята за дипломна колекция – много исках проектът ми да има послание, да бъде “отвъд” дрехите и смятам, че се справих добре.

От какво се учиш, какво те мотивира, кои са нещата, служещи ти за стимул да практикуваш професията си?

     Както вече споменах, уча се с всеки изминал ден на работното място – комуникирам с различни хора, през цялото време се случва нещо и трябва да реагирам бързо – някой път взимам грешно решение, но за следващия път вече имам тренинг. Когато видя, че нещата не се получават веднага сменям тактиката – без стрес и драма – всичко се случва много бързо и в крайна сметка отново съм на печелившата страна. Мотивирана съм и се стимулирам, когато има работа, когато има действие, ако имам идея за нов проект не спирам да мисля за него – проектирам го в главата си, после в тефтера и не спирам, докато не се случи.

Била ли си някога „на ръба“ да се откажеш от професията си и каква е била причината?

     Не се конкретизирам в една професия, пък и имам много време пред себе си, а за сега съм далеч от отказване.

Кои са нужните качества, за да се докажеш и утвърдиш в сферата, в която работиш?

     За себе си не мога да говоря, но се възхищавам на хора, които са постоянни, работят нон-стоп с мотивация да създадат продукт на ниво и едновременно с това са изключително приземени, без да се смятат за по-добри от всички останали – според мен е важно е да не се взимаш толкова на сериозно.

Какво мислиш за българската модна действителност? От какво още се нуждае според теб ?

     Масово липсва информация и култура и това някой път откровено ме ядосва, но пък хората, които са открили чудото на интернет и са наясно как стоят нещата, реално са много напред и истински се интересуват, четат, наблюдават и работят здраво и по някаква причина го правят в България – та, има надежда и това е много хубаво. Аз самата бих се завърнала обратно, когато почувствам, че бих била по-полезна обратно у дома.

Какви са амбициите и плановете ти за в бъдеще?

     Много ми се работи, искам да създавам хубави неща, идеите ми да са от полза на някой и това е – времето ще покаже на къде ще ме отвее вятъра!


Photo Credit:

chroma- design: Ellen Nevrokopska / Photography: Vasil Germanov / MUA: Eliza Popova / hair: Parashkev Todorov / model: Elizabeth@Ivet for Undet The Line

elusive: design: Sianna Mariova, Teodora Vukodinova, Maria Todorova and Ellen Nevrokopska / photography: Ellen Nevrokopska / model: Maria

Frequencies: design: Teodora Vukodinova / photography: Ellen Nevrokopska / model: Petya

Sianna (untitled): design: Sianna Marinova / photography: Ellen Nevrokopska / model: Anna Stankova Ash

Yellow is mental: design and photography: Ellen Nevrokopska / model: Vanesa Lu.

 

Елена Николова

Елена е завършила Езикова гимназия, в момента следва в УНСС, но „сухите” икономически теории не са в състояние да попречат на нейните страст и влечение към всичко красиво около нея, на което отделя огромно внимание. Любовта, с която дарява домашните си любимци, я зарежда и вдъхновява. Тя е свежа, отговорна и много амбициозна.