Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
THE “Photoholic” Мануела СтаменоваWHO ARE THEY

THE “Photoholic” Мануела Стаменова

     Тя е млад и интересен творец. Модата е нейната голяма страст. А фотографията ли? Фотографията е нейният начин да изразява себе си. Застава пред обектива, когато иска да претвори определена идея или пък когато е вдъхновена от дадена локация, момент, случка. Завършва математика и информатика в Лондон, където прекарва 10 години от живота си. В момента се развива в България и тъй като вярва, че човек трябва да прави това, което харесва, решава да превърне хобито си в професия. Днес ви запознаваме с Мануела Стаменова и за да не я слагаме в рамки, няма да конкретизираме „моделът“ ,“блогърът“ , или „фотографът“, нека тя сама ни разкаже!

Тук е моментът да определиш себе си, отговаряйки на въпроса: „Коя е Мануела?“

      Аз съм човек, щастлив от факта, че намирам начин да слушам сърцето си и да правя това, което обичам. Моден фотограф, фешън блогър или бизнес анализатор – винаги себе си.

Как разбра, че твоето призвание е да се занимаваш с мода, било то пред или зад обектива?

     Когато нещо трябва да се случи, то те открива, без да го търсиш. Модата и камерата са мои верни приятели. Фотографията е моят начин да изразя себе си.

Завършила си математика и информатика, защо не записа да учиш нещо, свързано с мода, или пък фотография, например?

     Завършила съм девическо-техническо училище, след това колеж с профил математика. Винаги съм харесвала точните науки. За мен нямаше по-естествено продължение от това да продължа висшето си образование в същата насока. Щастлива съм от избора си, знанията, които получих, прилагам ежедневно в развиването на моята марка „Photoholic”. Познания в IT помагат на всеки един съвременен бизнес.

Имаш наблюдения над родната модна индустрия, както и над модната индустрия извън страната ни, опитай да ги сравниш!

     Световните брандове разчитат на арт представяне и концепции, базирани на „Persuasive Technologies” . Ние все още имаме какво да учим.

Кои са затрудненията, които среща човек като теб, опитвайки се да се развива тук, в България?

     Когато обичаш това, което правиш, затрудненията не те притесняват!

Разкажи ни за твоите големи успехи, кои са постиженията ти, които те карат да бъдеш горда със себе си?

     Човек се учи всеки ден, вярвам, че моите големи успехи предстоят. Горда съм, че съм последователна в идеите си, щастлива съм от доверието, което ми гласуват марките, с които работя. Благодарна съм за възпитанието на моите родители, което ми помага да вървя уверено по пътя си. Гордея се с образованието си от „City University” и магистратурата от „Cass Business School”. Положила съм много усилия, много труд и безсънни нощи, но всичко си струваше. Имам прекрасен човек до себе си. Това е изключително важно, защото семейството за мен винаги е било приоритет.

Разбрахме, че работиш по нов проект, разкажи ни повече, какво да очакваме?

     Така е, работя по вълнуващ, личен проект, който ще споделя съвсем скоро… нека бъде изненада.  Работя с доста от родните марки за облекла и с тях също подготвяме снимки за предстоящите им колекции. Продължавам и активно да се занимавам с друг мой личен проект – „Adore me”. В него представям концепции с различни животни, съчетани с модели на разнообразни локации.

Какви са мечтите на Мануела Стаменова?

     Мечтая да развия „Photoholic” и в различни направления, свързани с модата. Да популяризирам марката в световен план. 

Какво е „Photoholic”? Разкажи ни повече за този твой проект!

     Концепцията „Photoholic“ обединява личности, за които модата и всичко свързано с нея е приоритет. Екипът на „Photoholic“ реализира рекламните кампании на редица марки за облекло в България и чужбина.

Елена Николова

Елена е завършила Езикова гимназия, в момента следва в УНСС, но „сухите” икономически теории не са в състояние да попречат на нейните страст и влечение към всичко красиво около нея, на което отделя огромно внимание. Любовта, с която дарява домашните си любимци, я зарежда и вдъхновява. Тя е свежа, отговорна и много амбициозна.