Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Кой е той? Иван Валериев: Допир, допринасящ съвършенство...WHO ARE THEY

Кой е той? Иван Валериев: Допир, допринасящ съвършенство…

     В днешно време човекът е като един модел, чиято крайна цел е постигането на естетическата хармония с всички участващи елементи. Днес ще обърнем внимание на един от най- съществените компоненти на външния ни вид – косата. Главният изпълнител на тази дейност е коафьорът, а човекът, когото днес ще представим, с лекота успява с „оръжията“ си- ръцете – да създава съвършенство като финален ефект. Кой е той? Кой е Иван Валериев? Разберете в следващите редове.

Как би се описал най-точно, отговаряйки на въпроса: Кой е Иван Валериев?

     Аз съм амбициозен, устремен да постига целите си човек, изпълнен с желание за развитие.Човек, чиято движеща сила, както в личния, така и в професионалния живот е самоусъвършенстването.

Кога за първи път се запозна с коафьорството и какво подтикна в теб желание да започнеш да се занимаваш с този тип изкуство до професионалната степен, в която се намираш днес ?

     Аз съм много сензитивен. Отдавна съм разбрал за себе си, че социалният ми потенциал се базира на кинестетичния тип мислене. Именно затова избрах професия, свързана с допир. Ръцете ми са моето оръжие, с тях опознавам света, а реакциите на клиентите от работата ми няма как да останат скрити. Аз просто ги усещам, докосвайки ги. Първоначално за мен фризьорството беше само хоби, но вече 6 години е мое основно занимание и начин да изразя себе си.

Какво определение мислиш, че би дал средностатистическият българин на думата „коафьор“ и различават ли се представите по някакъв начин тук, в България, от останалата част на света, спрямо тази професия ?

     Светоусещането на всеки човек е различно. В това число и отношението към самия себе си. Ако това да се чувстваш специален е свързано с посещение при „коафьор“, то нека ме наричат така. Иначе мисля, че средностатистическият българин влага позитивно отношение в думата, имайки предвид, че посещенията са редовни, а прическата е основен атрибут в комуникацията със света.

Българките отделят ли достатъчно внимание и време за това да изглеждат добре?

     Българките, а и българите, са страхотни! Модните тенденции са техен основен, но не задължителен съветник. Харесвам и подкрепям индивидуалността. Затова визията на всеки мой клиент е резултат, както от техни предпочитания и вдъхновения за сезона, така и от моята намеса от гледна точка на визуална хармония и единство на личността като цяло.

Работата на коафьора е изключително многообразна. Откъде черпиш идеи и обичаш ли да експериментираш?

     Целият ми свят е многообразен, не само работата ми. Общувам с много хора, имам възможността да участвам в различни проекти. Всяко лице може да ме вдъхнови. Аз обичам работата си и това ме прави щастлив.

Като човек, който участва в българската модна индустрия, какви наблюдения имаш върху нея?

     Пазарът е малък, затова оцеляват най-добрите. От друга страна, чисто в стилово отношение не липсва разнообразие, има присъствие на световноизвестни марки, някои български се развиват доста успешно и не им отстъпват нито по качество, нито концептуално.

Какъв би бил най-ценният съвет, който можеш да дадеш на един млад коафьор?

     Най-важно е да познаваш себе си. Поемайки по определен професионален път, определяш и житейския си, т.е. от това зависи мобилността ти, свободното ти време, разположението ти през денонощието. Ако изразяваш себе си чрез професията си, това не са компромиси. Ако просто изкарваш прехрана, всяко отклонение от нормалния ти ритъм може да те изкара от равновесие.

Какви са ти плановете за в бъдеще в професионален аспект?

     Бих инвестирал в повече пътувания и разширяване на кръгозора. Бих посветил време на презентационния аспект на бизнеса. Кой знае, може някой ден да стана част от международен екип, представящ тенденции в световен мащаб.

Photo credit: Harper’s Bazaar – България

Дарио Диониси

Още щом чуем името му, в нас се появява идеята за Италия и мода. Дарио учи икономика, но неговата страст са дрехите и стайлингът. Той е винаги усмихнат, изпълнен с енергия и много вдъхновения за нови предизвикателства.