Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя: Силвия Стойчева - „Ние идваме тук да учим и да изразяваме същността на душите си!“WHO ARE THEY

Силвия Стойчева- „Ние идваме тук да учим и да изразяваме същността на душите си!“

     Днес Ви запознаваме с един от професионалните гримьори и коафьори на България – Силвия Стойчева. Тя смята, че работата е главно талант и психология и красотата е отражение на вътрешното ни усещане. Стойчева участва в различни проекти, като едни от най-интересните са гримът на Ваня Щерева и Людмила СланеваЛоко за корицата на книга „Мила Мерилин“ , гримът и фризурата на лицата на проекта-кампания „Да оставим следи“ на сдружение „Кауза“, сред които-Теодора Духовникова, Цвети Пиронкова, Ирмена Чичикова, Башар Рахал, Христо Мутафчиев, Стефан Щерев, Никол Станкулова и др. Мечтата на артистката е да гримира Елизабет Тейлър и Бриджит Бардо. Днес самата тя разказва пред WHO ARE THEY за себе си и своята работа.

От колко години се занимаваш с гримьорство и коафьорство? Как започна всичко?

     С грим се занимавам от поне 15-16 години. В началото бях асистент на Люба Алтънова-една от най-добрите ни гримьорки, кадър на БНТ. Така във времето започнах да се развивам и да снимам с едни от най-големите имена в бранша, като Дилян Марков, Темелко Темелков, Енчо Найденов и Велислава Каймаканова-Ножарова … Работила съм за всички печатни издания в България,както и за много предавания, видеоклипове и реклами. Снимала съм с Валери Милев, Александър Молов…с годините са неизброими. Май няма личност или артист, с който да не съм работила.

Разкажи ни, кога разбра, че притежаваш таланта си, как се запали по това, което правиш?

     Обожавам да рисувам и винаги съм си мечтала работата ми да е свързана с това. Исках да уча за архитект, но някак, не се разбрах с математиката и затова избрах политологията. Когато завършвах, Люба ми предложи стаж в БНТ и така стигнах до рисуването,само че върху лица.

Къде намираш своето вдъхновение?

     Всичко може да ме вдъхнови, но предимно положителните, усмихнати и ведри хора ме предразполагат да се развихря!

Знаем, че си много емоционален човек, смяташ ли, че можеш да изразиш емоциите в работата си?

     Когато работя не позволявам емоциите ми да ми влияят, но май когато сме влюбени сме по-креативни и вдъхновени!

Как преценяваш, какво точно ще отива на клиентите ти?

     Обикновено се консултирам с клиента и стигаме заедно до консенсус, какво да сътворим заедно… И винаги ни се получава.

Кои са любимите ти лица, с които си работила? Защо?

     Мисля, че съм работила с всички популярни личности не само у нас, но и на доста места, на които съм пътувала.

Мислила ли си за развитие в чужбина и защо си избрала да практикуваш професията си в България? Смяташ ли, че индустрията, от която са част хора като теб, ще търпи развитие занапред?

     Останах в България, заради дъщеря ми Мартина, но пък съм пътувала в доста страни по работа и не съм имала нужда да се установя някъде. Сега, като че ли, съм решила да се установя на село, а и много мои приятели избраха този начин на живот. Мисля, че в един момент и аз ще отида да си гледам котки, кучета и козички… доматки – въобще пасторална картина.

Ценени ли са талантите като теб в страната ни? Как мислиш?

     Дали се ценят талантите в България?! Хм… не искам да влизам в тази болна тема,но пък вярвам в едно – ако си вярваш,ако ти е писано, рано или късно,ще си стъпиш на пътя. Ние идваме тук да учим и да изразяваме същността на душите си – да бъдем добри!

За какво мечтае Силвия Стойчева?

     Моите мечти се сбъдват и сега изживявам една от най-силните си. Имам малък клуб в центъра на София, където се събираме хора с еднакви интереси- място, на което си имаме и котка, а една спасена маминка, роди шест бебета и сега сме горди родители! Ще им търсим домове, както и на мама след като я кастрираме. „Без бар“ се казва нашето местенце и е оазис на забързаните хора.

Елена Николова

Елена е завършила Езикова гимназия, в момента следва в УНСС, но „сухите” икономически теории не са в състояние да попречат на нейните страст и влечение към всичко красиво около нея, на което отделя огромно внимание. Любовта, с която дарява домашните си любимци, я зарежда и вдъхновява. Тя е свежа, отговорна и много амбициозна.