Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
PUREDAUB и обединяващата страст на мъжката мода |WHO ARE THEY

PUREDAUB и обединяващата страст на мъжката мода

     Кои са те? Млади дизайнери, обединени от любовта към мъжката мода. Творци, през чиито нестандартни призми тази сфера придобива нови измерения. Очертания извън стандарта, невиждани форми, различни концепции.
Симеон Атанасов е студент по мода в Нов български университет и тук можете да се запознаете подробно с работата му. Участвал е в „Neo nature’s fluid forces” на „Иван Асен 22“, а дипломната му колекция, представена през 2014 година, носи името EGO.
     Елена Димитрова също е студентка по мода в НБУ, но портфолиото ѝ включва още няколко любопитни детайла. Завършила е курс по моден дизайн и притежава сертификат от един от най-известните модни колежи в света, а именно Central Saint Martins, който се намира в Лондон. Моден блогър е последната квалификация, която можем да прибавим към CV-то ѝ, което скоро ще се увеличи с още един позитив: предстоящата дипломна колекция.
     И Боряна Вътова е студентка по мода в НБУ. Заедно със Симеон Атанасов, тя също участва в „Neo nature’s fluid forces” на „Иван Асен 22“. Интересна е идеята на дипломната ѝ колекция, чиято тема е: Миланските гробища, име на проекта: RIGOR MORTIS (2014).
     Поводът да ви разкажем за тримата млади дизайнери е майсторският клас „Fast Forward – Fashion Footprints“, воден от проф. Нели Митева – AMD Akademie Mode & Design (Мюнхен).
Концепцията им е следната: инспириран от Jil Sander (формалният „възложител“ на колекцията), Баухаус и минимализмът като начин на живот, проектът „PURE DAUB“ поставя съвременния мъж в една композиция без рамки. С поглед към бъдещето, но мечтаещ за днес.
     Динамиката и статиката, естественото и изкуственото се сблъскват и границите им се размиват.
Суровата завършеност на дрехите контрастира с цветните детайли, които наподобяват на цветовете на претопени руди. Много тренди геометричните форми са основата, над която се надгражда динамика, която придава спортен вид на цялостния аутфит.
     Подгъви: липсват – вълната е третирана със силикон като крайният резултат е ефект на гума (на места и от вътрешната страна на дрехите), който осигурява устойчивост на вода и вятър. Шевове на показ : също почти липсват. Минималистично и типично в стила на Jil Sander.
     Силуетът е прав, който продължава да е модерен. Аксесоарите са със спортен дух и с металически акцент.
Мъжката мода поема по една различна и експериментална посока и първите индикатори за това вече са налице.
Наградата, която творците печелят за своята концепция, е представяне на един от моделите в предстоящо лятно събитие в шоурума на „Иван Асен 22“.

Дизайнери: Боряна Вътова, Елена Димитрова, Симеон Атанасов
Фотограф: Ива Кръстева
Модел: Симеон Гълъбов
Грим: Елена Димитрова
Коса: Симеон Атанасов
Кецове Raf Simons
Текст + photo edit: Елена Димитрова

Станислава Добрева

Станислава е в самия разгар на двайсетте си години, но вече е открила своята страст – хармонията между журналистика и мода. Има впечатляващ професионален опит в сферата на медиите, който дължи предимно на любимите си занимания: комуникацията с нови и интересни хора, както и любовта към литературата и творенето.