Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Кой е той: Евгени ПетковWHO ARE THEY

Кой е той – Евгени Петков?

     Днес ви запознаваме с един дизайнер, вдъхновен от пътуванията, любовта и срещите с нови хора. „Когато искаш нещо толкова силно, то се случва“.

Разкажи ни повече за себе си и за това как се запали по модата?

     Аз описвам себе си като един мечтател, пътешественик, който следва мечтите си. Колкото и банално да звучи, започнах много отдавна, обличайки куклите на сестра ми. Баба ми имаше шевна машина и аз събирах остатъците и правех дрехи от тях. Майка ми също е артист и обожава да сътворява красиви неща. По късно учих приложни изкуства в текстилен техникум. Завърших Мода и Текстил в Лондон, в момента работя за един нов бранд в Лондон и  продължавам да развивам моят собствен!

Влечението ти по модата се ражда още от ранна възраст – представял ли си си някога, че мечтите ти ще се превърнат в реалност?

     Честно да си призная – не. Аз произлизам от скромно семейство без особено големи финансови възможности и някак си не съм си представял, че ще стигна толкова далеч. Но, когато искаш нещо толкова силно и работиш здраво, то се случва. Разбира се, има още много какво да покажа!

Какво е общото между екологията и модата за теб? Разкажи ни повече за еко колекцията си.

     Екологията е свързана с всеки аспект от живота ни. Това е начин на живот, а модата е част от всичко това. Аз винаги съм бил свързан с екологията, дори неосъзнавайки какво точно значи. Винаги съм рециклирал, винаги съм мислил как да използвам плата или дрехата по най-оптималния начин.Но голямата връзка дойде, когато моята менторка Abigail Doan ме свърза с големият еко моден свят, където харесаха работата ми и ме поканиха на един световен форум в Женева. Така започнах да ставам разпознаваем в Еко модата. После съвсем нормално дойде и образованието ми в Лондон и по-специално обученето с текстилна насоченост! Всичко в живота ми следва някакъв естествен ритъм!

А на какво залагаш в последните си модели?

     На плетива – това е страстта ми и виждам, че се харесва по света! Инспирациите ми идват от архитектурата най-вече и пътуванията ми!

България или чужбина, къде намираш по-голяма почва за творенията си?

     Това, за съжаление, е риторичен въпрос. Колкото и голям оптимист да съм, в България нещата няма да се оправят скоро. Но съм щастлив, че има много млади дизайнери, които правят красиви неща и оцеляват дори и у нас. Светът е все по-глобален, пътуваме, обменяме идеи и някак си границите са размити, което е страхотно! Лично моите неща се продават най-добре в Лондон!

Има ли шанс за развитие в тази сфера, или всичко е въпрос на късмет и добри познанства?

     Едно е сигурно: само талант не върши работа. Трябват и късмет, и познанства, и спонсор, но когато работиш в правилната посока, нещата се нареждат!

Какво те вдъхновява?

     Пътуванията, любовта, книгите, срещите с нови хора!

Коя е най-голямата цел, която си си поставил и си успял да постигнеш?

     Да имам образование по мода в чужбина. Всичко друго идва от самосебе си, че даже и повече от това, което съм си представял!

А какво всъщност е личното ти мнение за модата?

     Изразно средство, с което даваме послание на околните,понякога много изкривено!

Какви са бъдещите ти планове?

     В професионален план: да развия повече Eugenio men и да участваме на повече форуми в Европа. В личен план: да намеря нова любов, която да ме вдъхновява.

Диляна Табакова

Диляна Табакова е момичето, чиято заразителна усмивка няма да ви остави безразлични. Иконимист по образование, който живо се интересува от мода, козметика и здравословен начин на живот. Ежедневието ѝ е изпълнено с цветове и позитивизъм, които с лекота предава върху модните текстове, които четем с интерес и удоволствие.