Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя? Денина Мартин: „Макар за повечето хора модата да е нещо повърхностно и символ на суета, за мен тя е сила“WHO ARE THEY

Коя е тя? Денина Мартин: „Макар за повечето хора модата да е нещо повърхностно и символ на суета, за мен тя е сила“

     Днес ви представяме една млада, красива, щастлива, увлечена по модата майка и блогър. Денина Мартин разказва за своя блог Purely Me и за това как съчетава професията на майка и на блогър.

 Коя е Денина Мартин – разкажи ни повече за себе си?

     Денина Мартин или просто Дени, освен моден блогър е един позитивен, усмихнат човек и щастлива майка, която обожава слънчевите дни и разходките до непознати места.

Как една млада и красива майка решава да си направи блог, как и защо се роди идеята за това?

     Идеята за Purely Me by Denina Martin се роди спонтанно и естествено. В петия месец от бременността си бях спряла да работя и се бях отдала на майчинството. Въпреки това изпитвах нужда да оползотворя свободното си време с нещо, което да ме прави пълноценна и щастлива. И така – спонтанно – заедно с любимия до мен човек решихме да започнем това пътешествие в света на модата – аз в ролята на блогър и стилист, а той в тази на фотограф.

Спомняш ли си кога за пръв път се запали по модата?

     Винаги съм харесвала модата, но може би страстта ми се разпали от времето, когато работих PR и Маркетинг в тази област. Тогава за първи път разбрах колко много ми харесва да пиша на такава тематика.

Какво е тя за теб?

     Модата за мен е начин да направиш деня си по-хубав и по-интересен. Освен израз на това, което си, тя е и превъплъщение. Макар за повечето хора модата да е нещо повърхностно и символ на суетата, за мен тя е сила. Когато една жена е добре облечена, тя е уверена, а това й дава живинка да върви напред и постига повече.

Блогът – хоби или работа е?

     Бих казала и двете. Работа, защото се занимавам с него наистина сериозно. Хоби, защото го правя с изключително желание и любов.

Какво смяташ за модата в България?

     Модата в България според мен, вече е доста повлияна от западния стил. Нещото, което ми прави впечатление относно интернационалните брандове, е че тук те предлагат по-тъмните стоки от колекциите си. Това се дължи на търсенето. Тук хората обичат да носят черно и ми се иска това да се промени. Цветовете носят добро настроение, а ние имаме нужда от такова в ежедневието си. Дори с настъпването на пролетта, аз си обещах, че до края на лятото няма да купувам нищо в черен цвят точно с тази идея. Все още не съм нарушила обещанието си!

Имат ли бъдеще модните блогъри тук, според теб?

     Смятам, че модните блогове тепърва започват да стават популярни като култура в България. Срещам доста хора, които трудно разбират концепцията им, но това се дължи на слабата им популярност в страната. От бизнес гледна точка, много от брандовете не са отворени към такъв тип колаборации все още, може би точно поради тази причина. Все пак съм доста позитивно настроена и вярвам, че скоро нещата ще започнат да се развиват бързо.

Запозната ли си с българските дизайнери?

     Да, имам известна представа от родните ни дизайнери. Проблемът е, че повечето от тях нямат необходимата популярност сред хората. Това, разбира се, не означава, че колекциите им са по-малко атрактивни или качествени. Напротив, просто имат нужда да развият потенциала си и да достигнат до по-широка аудитория.

А носиш ли дрехите им?

     Ако трябва да бъда искрена, имам неща от родни марки, но нямам навик да пазарувам от тях редовно. Това е нещо, което бих се радвала да променя, защото вярвам, че българската мода трябва да бъде оценена и стимулирана.

Кажи ни 5 летни тенденции, които не трябва да пропускаме през топлия сезон?

     70-те са най-основната тенденция, която няма как да остане незабелязана. Други актуални модни насоки за този сезон са цвят каки, гингам каре, поли тип А-линия и бохемски шик, представен от женствени дантели и лежерни модели.

Какво да очакваме от теб в бъдеще?

     Вдъхновение.

 

Диляна Табакова

Диляна Табакова е момичето, чиято заразителна усмивка няма да ви остави безразлични. Иконимист по образование, който живо се интересува от мода, козметика и здравословен начин на живот. Ежедневието ѝ е изпълнено с цветове и позитивизъм, които с лекота предава върху модните текстове, които четем с интерес и удоволствие.