Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Кой е той? Витан Стоянов: Провокацията да бъдеш себе сиWHO ARE THEY

Кой е той? Витан Стоянов: Провокацията да бъдеш себе си

     Малцина разбират модната действителност и успяват да си направят реална преценка за нея. Но какво се получава, когато разгледаме модата през погледа на един български модел, който не се страхува да изкаже собственото си мнение, използвайки истинските имена на нещата? Представяме ви Витан Стоянов – един млад българин с реалистични възгледи.

Разкажи ни повече: Кой е Витан Стоянов като млад човек, пълен с живот и Витан Стоянов като преуспял мъжки модел?

     На първо място – не се смятам за преуспял модел, даже въобще. През последните няколко години, откакто се занимавам с мода, отказвах страшно много професионални ангажименти. Точно поради тази причина, разлика между Витан Стоянов (младият човек) и другия Витан Стоянов няма. Модата за мен е по-скоро професионално хоби, отколкото професия. Надявам се да остане такова и за в бъдеще. Насладата от интересен проект, в който мога да импровизирам с идеи и да бъда част от целия творчески процес, а не просто „кукла на конци“, е това, което ме задържа в модата. За другото се убедих, че е „плоска суета“.

Каква история стои зад породената връзката между теб и модата?

     Отидох с един мой приятел (модел) до неговата агенция, за да си взима някакъв хонорар от снимки. Видяха ме, харесаха ме и така. След една седмица снимах за списание.

Какво определение би дал за професията „модел” спрямо твоите разбирания и с какви други определения се сблъскваш около теб във всекидневието си?

     Нямам определение. Работа като всяка друга. Малко по-мързелива, разбира се.

Имаш ли наблюдения върху българската модна индустрия и какво ти е мнението за нея?

     Честно казано, не се интересувам много. Но това не ми пречи да я усетя. И тя е също толкова скучна, колкото и много други на пръв поглед интересни неща. За съжаление, „чалгата“ е културна секта в България, която въздейства толкова силно на подрастващите, че след години, когато си на двадесет и пет/ тридесет години, трудно ще ме заблудиш, че си много интересен човек. Въпреки че някога си имал шанс да бъдеш. За да ме разберете правилно, под „чалга“ нямам предвид само добре познатите ни асоциации, които си правим за части от секундата. Имам предвид всички реалити шоу програми в момента; рап музиката; поп музиката; клубовете; киното; сериалите; и най-вече парите в България. Всичко е в името на сеира. На seyretmek-а.

Повече ти отнема или повече ти дава професията на модел?

     В началото повече ми взе, защото ме запозна с много хора наведнъж. Или по-скоро те ме познаваха, а аз тях не. В момента не ми пука. Дава ми.

С кой твой проект се гордееш най- много и бе ли за теб предизвикателство да го осъществиш?

     С всичките. Точно за това си ги подбирам, за да се гордея с тях. Е, правил съм и грешки.

Какви цели си си поставил за в бъдеще в професионален план?

     Да пътувам.

Дарио Диониси

Още щом чуем името му, в нас се появява идеята за Италия и мода. Дарио учи икономика, но неговата страст са дрехите и стайлингът. Той е винаги усмихнат, изпълнен с енергия и много вдъхновения за нови предизвикателства.