Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
TINĀ SOCIAL CLUB или мястото, в което модата преследва съвършенствотоWHO ARE THEY

TINĀ SOCIAL CLUB или мястото, в което модата преследва съвършенството

     Христина Ангелова е талантливият млад творец, който дава живот на модния бранд TINĀ SOCIAL CLUB. Убедени сме, че сте виждали прекрасните сака, които отличават марката на родния, а надяваме се съвсем скоро и на международния пазар. А те са само малка част от шедьоврите, които Тина създава. Потърсихме я, за да си поговорим повече за модни вдъхновения и научихме, че съвършенството се преследва, но не бива да се достига. Защо, вижте в следващите редове.

Как се роди името на твоя моден бранд? Защо TINĀ SOCIAL CLUB?

     Името TINĀ SOCIAL CLUB ми беше дадено от Емануела Маркова и Александър Давидович, с които работех върху идентичността на бранда преди 4 години. TINĀ е производно на моето име Христина, а в SOCIAL CLUB е закодирана мащабна идея със социален аспект, която развивам с течение на времето. TINĀ SOCIAL CLUB ме грабна още когато ми бе предложено като вариант. Тогава беше просто име. За 4 години успях да му вдъхна живот и енергия. Днес вече притежава силен дух и продължава да расте. Разбира се, не съм сама, много хора ми помагат, за да е това, което е.

Всички, които познаваме творенията ти, знаем колко деликатни и изящни са те, колко внимание обръщаш на всеки един детайл. Как обаче ти самата би описала своята мода? Кои са „правилата”, които следваш?

     На първо място благодаря за красивите думи! Радвам се, когато виждам, че се оценява. Правила няма. Наистина всичко е плод на нещо вътре в мен. Не мога да го опиша. Вероятно всеки, който се занимава с някакъв вид изкуство, може да ме разбере. Работя с любов към детайла, но не съм обсебена от него. Предпочитам изчистени силуети, деликатни. Много често залагам на цветовете в материите, но никога не преминавам границата. Всичко трябва да е добре премерено и поднесено с вкус. Гоня съвършенството, но се надявам, че не го достигам. Някой ми беше казал, че достигна ли го веднъж, вече няма накъде да вървя. В крайна сметка, в тази професия трябва сам да се надскачаш всеки път, а най-голямото състезание винаги е със самия теб.

Как изглежда жената, облечена в TINĀ SOCIAL CLUB?

     Изглежда такава, каквато иска да е. Жена със стил, с особено отношение към самата себе си. Жена, която обича да се откроява от тълпата, индивидуалист. Тя не е част от общото, тя носи изключителност, цени красивото в ежедневието си и обича да го вижда в гардероба си и върху себе си. Тя е бизнес дама, съпруга, майка, мечтател, пътешественик…

Ти самата следваш ли тенденции? И респективно: кои са класиките, които винаги намират място в гардероба ти?

     Не следя тенденции, обличам се според повод, настроение. В колекциите си също не следя строго модните тенденции. Правя това, което умея, което чувствам, което смятам, че би накарало една жена да се чувства жена в смисъла на думата. Както каза Ана Уинтър в интервю за STYLE.COM: „В днешно време модата се отнася много повече към индивидуалността на една жена, към нейната идентичност, не толкова към тенденциите. Тенденция е мръсна дума.

Знаем, че на теб и бранда предстои изключително интересно събитие след няколко месеца. Разкажи ни повече за него, ексклузивно за читателите на Who Are They.

     За мое огромно щастие, предстои първата международна изява на TINĀ SOCIAL CLUB. В началото на месец септември ще взема участие в едно от най-големите европейски изложения за ready to wear облекло в модната столица Париж. Байъри от цял свят се стичат два пъти годишно, както да закупят колекции от утвърдени имена, така и в търсене на нови такива. Надявам се да бъда едно от тях. Определено изпитвам притеснения дали всичко ще мине по възможно най-ползотворен начин за развитието на бранда, затова се допитвам за мнения и препоръки на професионалисти от бранша. В момента водим кореспонденция с модни агенти и консултанти. За радост, оценяват TINĀ положително като бранд с перспектива и голямо поле за развитие. Това определено ме обнадеждава и за предстоящото събитие.

Вече имаш ли идеи за следващата колекция? Последната беше посветена на цветята, какво да очакваме от предстоящата?

     Имам идеи, дори подбраните платове ме чакат търпеливо в ателието ми. Оставила съм ги да престоят, освободила съм съзнанието си напълно в момента, защото искам да се докарам до състояние, в което работата да започне да ми липсва и когато се върна, да се получи вид симбиоза между нас и да направя колекцията си на един дъх, както обикновено се случва. Премислям я, като не скицирам абсолютно нищо. Имам много идеи, някои от които в последствие забравям, за да оцелеят най-силните. Това е магията в колекциите ми, борба за надмощие, но със силата на мисълта, със силата на силуетите и цветовете, които се борят една с друга.

Когато не работиш, как прекарваш свободното си време?

      Моментите, в които мога да кажа с ръка на сърцето, че не работя, са точно тези два месеца – юли и август. През останалата част на годината, дори когато не работя – работя. Заспивам с компютъра в търсене на нещо ново, в проучване, както и се събуждам по същия начин. Но това ме зарежда, кара ме да се движа, да вървя напред.

Работохолик ли си? И ако е така, това положително за кариерата ти качество отразява ли се отрицателно върху личния ти живот?

     Работохолик съм, определено. Не знам дали е болест, но се чувствам прекрасно. До такава степен свикнах да живея по този начин, че не мога и не искам да си представя какво би било, ако не се занимавам с мода. Някак си ме осмисля и устремява да се развивам.
     Все пак, като един типичен Козирог, умея да си поставям граници и когато реша да си взема почивка, си я взимам качествено.

За какво мечтаеш – и в личен, и в професионален план?

     В духа на интервюто ще започна с професионален план. Мечтая или по-скоро съм си поставила за цел да реализирам TINĀ SOCIAL CLUB в международен аспект. Искам да се превърне в еталон за стил и качество. До момента успявам да го постигна в България. Тук имам изградена база от постоянни клиенти, които са оценили TINĀ по достойнство и залагат на бранда всеки сезон.
     В личен план си пожелавам да ми се случи възможно най-доброто, което ми е отредено. Нищо конкретно не искам, защото има много повече изплакани сълзи от сбъднати желания, отколкото от несбъднати.

Къде ще бъдеш през лятото? Коя е морската дестинция, на която почитателите на TINĀ SOCIAL CLUB могат да открият теб и модните ти шедьоври?

     Както всяка година, така и тази отново мястото за мен е Лозенец. Обичам непринудения шик и авантюристично настроение на това морско селце. Обикновено юли и август съм приключила работа в София и прекарвам лятото тук. Радва ме фактът, че тук човек се чувства като у дома си и как да не е така, след като всичките ти приятели са на едно място. Мога да дойда абсолютно сама и няма да направя и крачка и вече съм видяла познато лице.
     Дните са дълги, слънчеви, лежерни, изпълнени със смях и позитивна енергия. Вечерите също имат своя ненатрапчив чар.

Желая на вашите читатели също толкова спокойно и щастливо лято!

Станислава Добрева

Станислава е в самия разгар на двайсетте си години, но вече е открила своята страст – хармонията между журналистика и мода. Има впечатляващ професионален опит в сферата на медиите, който дължи предимно на любимите си занимания: комуникацията с нови и интересни хора, както и любовта към литературата и творенето.