Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
MINOAR с шоурум в България, Теа с номинация за „Жена на годината“WHO ARE THEY

MINOAR с шоурум в България, Теа с номинация за „Жена на годината“

     MINOAR e бранд, който безспорно става все по-популярен и търсен, благодарение на своята непринуденост и провокативност. Преди време ви запознахме с него, а от тогава, той не е спрял да се развива и да се променя. Към днешна дата той може да се похвали с нов „дом“, а пък един от създателите му, може да се похвали с номинацията за „Жена на годината“. Знаейки, че “родителите” на MINOAR са невероятно талантливите и креативни Йоан Гълъбов и Теодора Спасова-Теа, сами можете да си отговорите, кой отнася престижната номинация. Тя е усмихната, чаровна, нестандартна, пълна с идеи, търсеща, откриваща. Тя отговаря на въпросите на Who are they!

Здравей, Теа! Номинирана си за „Жена на годината“ в категория Модни дизайнери, което безспорно е голям комплимент за теб. Кои смяташ са качествата, които са ти отредили мястото в надпреварата?

     Тази номинация означава много за мен, защото аз я смятам за номинация на целия екип, който стои зад MINOAR! Това, което е допринесло за тази номинация е именно ясната идея, която изповядва творчеството на MINOAR!

Разбрахме, че предстои нещо съвсем ново около MINOAR, разкажи ни повече, какво да очакват почитателите на бранда?

     Съвсем скоро MINOAR ще има „дом“ тук в България. Решихме да създадем шоурум и тук, който ще е целогодишен.

Колекциите на бранда ви се предлагат в Англия, Италия и Франция, където жънат голям успех, как смятате че ще се развиете и на българския моден пазар и кое е нещото, което ви накара да създадете шоурум и в България?

     Освен в Англия, Италия и Франция, вече се предлагаме и в Германия, Япония и Китай, съвсем скоро и в Холандия и Русия. Създаването на шоурум в България е обвързано с нашата идея да залагаме изцяло на производство в България с български материи, което предизвиква любопитството на доста хора обвързани с този бранш и ги довежда тук. Все по-често започнаха да ни посещават редактори, стилисти и представители на чуждестранни бутици, за да се запознаят с нашата великолепна страна! Това ни накара да ги запознаваме с всичко това в едно място, а именно нашия шоурум. От друга страна интереса на все повече българи се увеличава към нашата естетика, което изисква едно по-добро представяне на новите ни колекции и пред българската публика.

Читателите ни знаят доста за MINOAR, но как се роди идеята за бранда, как сътворихте концепцията му?

     Идеята за MINOAR започна като проект изграден от Йоан Гълъбов и мен. Концепцията е изключително мрежово изградена, всяко действие в MINOAR е обвързано с друго и логически стига следващо. Искаме да изградим този бранд, като самостоятелен образ с индивидуално усещане и естетика, същевременно да не принадлежи на вече изградена визия, култура или субкултура. Имаме две оси – живопис изграждан от Йоан и математика изграждана от мен.

От какво се вдъхновява и за какво мечтае Теодора Спасова?

     Това, което ме буди всеки ден е моята мечта, тя като мен е абсолютно рационалистична. Момента, в който усетя, че започвам да реализирам дадена идея, виждайки финиширането й, мечтая да ми хрумне следващата, за да ме повлича в реализирането й! Това, което ме провокира са изживяните моменти и математиката, имаща в себе си алгебра и геометрия!

Photo Credit:
Йоан Гълъбов

Елена Николова

Елена е завършила Езикова гимназия, в момента следва в УНСС, но „сухите” икономически теории не са в състояние да попречат на нейните страст и влечение към всичко красиво около нея, на което отделя огромно внимание. Любовта, с която дарява домашните си любимци, я зарежда и вдъхновява. Тя е свежа, отговорна и много амбициозна.