Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя? Татяна Арнаут – „да се завърнеш в бащината къща“WHO ARE THEY

Коя е тя? Татяна Арнаут – „да се завърнеш в бащината къща“

     Днес ви срещаме с една интересна личност, която определено ще остави следа в съзнанието ви. Тя е млада и изключително креативна. Самата тя се определя като сензитивна и критична. Пестелива е в думи, но за сметка на това творчеството и говори достатъчно. Повече за нея в следващите редове.

Първият ни въпрос към всички артисти е един и същ, затова питаме и теб, „Коя е Татяна Арнаут“?

     Татяна Арнаут е дете на света!

Разкажи ни малко повече за себе си …

     Не обичам да говоря за себе си, предпочитам действията и нещата, които творя да говорят за мен самата, но с три думи: сензитивна, креативна и критична.

Кога се сблъска за пръв път с модата, и с какво тя те спечели?

     Спечели ме Maison Martin Margiela, любов от пръв поглед. Тогава се замислих сериозно за посоката, исках да се потопя в нещо ново.

Завършила си педагогика на изобразително изкуство със специализация Живопис във ВТУ. Намираш ли приложение на тези си знания в момента, когато се занимаваш с дизайн?

     Модата е сфера, в която всеки един аспект от живота ни намира приложение. Всичко, което научих ми помага в дизайна! Колкото повече знаем за изкуството във всичките му форми, толкова по-дълбоко е усещането ни за мода и за живота като цяло.

Как се чувстваш в България? Има ли тук благоприятна среда за развитие?

     Чувствам се вкъщи, аз съм българка, родена и живяла в Молдова. Все още не мога да кажа сигурно мнение за средата. Развитието идва от вдъхновението, а то е навсякъде около нас, стига да имаме очите, за да го открием.

Заедно с твоя колежка от НБУ сте разработили роклята на водещата Поли Генова за Junior Eurovision 2015. Беше наистина страхотна, поздравления! Би ли ни разказала повече за работата върху самата рокля.

     Благодаря! Работихме с моята приятелка и колежка Боряна Вътова по този проект. Роклята беше най-важната част, ние се постарахме тя да е впечатляваща и в същото време да е идеална за повода, a и съобразена със стила на Поли Генова. Роклята прелива с 10 тона от кралско синьо и е със стилизирана глаголица в стил типографски графити.

За какво мечтаеш?

     Да не спирам да мечтая!

Какво следва от тук нататък ?

     Много труд и нови цели!


PhotoCredit:

Фотография – Златимир Араклиев
Стилист – Николай Пачев
Асистент стилист – Боряна Вътова
Грим/коса – Венцислава Койчева
Модел – Нора
Обувки и аксесоари от All U Re

WAT

WAT е проект, посветен на българските модни артисти. Основната му цел е да информира обществото за техните творчески успехи и постижения.