Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
„ПАРАЛЕЛНИ РЕАЛНОСТИ“- ДИПЛОМНИ ПРОЕКТИ НА БАКАЛАВРИ ОТ НХАWHO ARE THEY

„ПАРАЛЕЛНИ РЕАЛНОСТИ“- ДИПЛОМНИ ПРОЕКТИ НА БАКАЛАВРИ ОТ НХА

     На 08.06. 2016г. в  Националния дворец на културата се състоя представянето на дипломните проекти на бакалаврите специалност „Mода“ випуск 2015/2016 от Националната художествена академия.
     „Единадесет паралелни свята на студенти, които имат за цел да сглобят различни фрагменти от своя въображаема реалност. Хоризонти на времето, които им дават пълна възможност да се върнат в миналото или да погледнат напред в бъдещето. Всеки от тях е избрал своя времеви слой, като гранична зона между имагинерното и реалното.“
      Единадесетте студенти провокираха вниманието на аудиторията със своята, облечена в реалност, илюзия. Всеки от тях представи гледната си точка чрез умело боравене с материи, съчетано със специфични техники и структури при конструирането и обработката на дрехите. Сред дизайнерите бяха и трима наши познайници – дуото Теодора Спасова и Йоан Гълъбов (MINOAR), както и Емил Киров. Теодора и Йоан не изневериха на себе си и стилистиката си, а Емил влезе в „друга кожа“- кожата на хамелеона. От талантите особено впечатление направиха Виктория Динева с драматичното преливане на черно в бежово, Мария- Виктория Петрова с прецизно изработените мъжки визии, Емил и неговата  неповторима колоритност, Радина Димова с невероятните разкрояващи се посредством плисета – панталони, Виктория Райкова пък ни озари с блясъка на белия неопрен, Петя Балева сякаш беше черешката на тортата, събирайки нееднородни материи в изграждането на силуета като сурова ръчно изплетена вълна и  фина коприна. И накрая, но не на последно място Теа и Йоан с „Героизъм“ и „Апейрон“.

Дизайнерите и техните колекции:
Виктория Динева/  Рисувани мисли в цвят
Мария-Виктория Петрова/ Карти на ума
Карина Радостинова/ Ефектът на пеперудата
Радина Димова/ Андрогинност
Емил Киров/ Друга кожа
Мария Маркова/ Единно разчупване
Виктория Райкова/ Калейдоскоп
Йоан Гълъбов/ Героизъм
Петя Балева/ Бели сенки
Теодора Спасова/ Апейрон
Цветомир Петков/ Идентичност
Водещ проекта Доц. Анна Аврамова

Photo credit:
Cover photo: Фотограф – Ники Веселинов, Дизайн – Виктория Динева
Photo1: Фотограф – Ники Веселинов, Дизайн – Виктория Динева
Photo2: Фотограф – Ники Веселинов, Дизайн – Мария-Виктория Петрова
Photo3: Фотограф – Ники Веселинов, Дизайн – Емил Киров
Photo4: Фотограф – Ники Веселинов, Дизайн – Виктория Райкова
Photo5: Фотограф – Ники Веселинов, Дизайн – Йоан Гълъбов
Photo6: Фотограф – Ники Веселинов, Дизайн –  Петя Балева
Photo7: Фотограф – Ники Веселинов, Дизайн –  Петя Балева
Photo8: Фотограф – Ники Веселинов, Дизайн –  Петя Балева
Photo9: Фотограф – Ники Веселинов, Дизайн –  Теа Спасова

WAT

WAT е проект, посветен на българските модни артисти. Основната му цел е да информира обществото за техните творчески успехи и постижения.