Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Красотата се събира на едно място - NNbyNadejda & DAYANA KAZAKOVA JEWELRYWHO ARE THEY

Красотата се събира на едно място – NNbyNadejda & DAYANA KAZAKOVA JEWELRY

     Имената на талантливите дизайнери- едната на дрехи, а другата на бижута- Надежда и Даяна Казакова, са вече познати на нашите читатели. Сега красотата, която тези страхотни, млади момичета творят, се събира на едно място. Съвсем наскоро откритият шоурум на вдъхновяващата NNbyNadejda, става домакин на най-новата колекция бижута на DAYANA KAZAKOVA JEWELRY. Колекцията проследява израстването и съзряването на жената, водеща до образа на съвременната вълчица. Тя е реализирана и вдъхновена от природни форми. Емоциите, от които е инспирирана, са свобода, непокорство и борбеност. Даяна има зад себе си други два проекта, които също са вдъхновени от различните образи на жената, но какво ли ни е подготвила този път?
Колекцията SHE WOLF бе представена в събота, 19ти декември, от 19:00ч. на улица Граф Игнатиев 13. Повече за идеята и събитието от Надежда и Даяна:

Твоят шоурум стана домакин на представянето на новата колекция бижута на Dayana Kazakova? От къде произлезе идеята за съвместно сътрудничество? (Надежда)

     Дая е емоция. Има способността да долавя и преживява особено дълбоко света и нюансите на нейните усещания са недостижими за много други хора. Трудно допускам хора до себе си, но усетих Даяна още на първата ни среща и скоро след това почувствах, че искам нейните неща да “живеят” в шоурума. Чувствителна е към всякакъв вид ограничения и се нуждае постоянно да се чувства свободна. Такава е и вълчицата, олицетворена в новата й колекция. Свободолюбива, тази вълчица намери своя временен дом при нас.

Колекцията ти носи наименованието SHE WOLF. Защо вълчица? (Даяна)

     Заради всичко, което възниква в съзнанието ми, когато си представя вълчица. За мен тя е образ, обединяващ в себе си както сила, борбеност, хищнически инстинкт, така и привързаност, съчетана с нежност и много грация. Може да живее като единак, но и да е член от глутница – качества, струващи ми се, близки до нашия съвременен свят. 

Разкажи ни повече за самата колекция? (Даяна)

     “SHE WOLF” е въведение към свят от преживявания, формирани в етапите на съзряване и припознаване на женствеността – чиста и необременена, водеща пътя си до образа на съвременната вълчица. Реализирана и инспирирана от природни форми. Материалите, използвани при изработването на „SHE WOLF“ са естествена кожа, сребърни елементи, дърво и текстил. 

Как се прие колекцията? Хората успяха ли да уловят посланието или просто се наслаждаваха, гледайки бижутата? (Даяна)

     За мен бе интересно да видя реакциите на хората, спрямо колекцията и материалите, присъстващи в изработването ѝ. Като заключение мисля, че притесненията ми бяха опровергани и успях да предам точната енергия и послание на “SHE WOLF“. Комбинацията на благородни метали с естествена кожа и природни форми бяха приети с любопитство и интерес, какъвто присъстваше и у мен докато ги изработвах. Щастлива съм, че все по-често виждам жени, търсещи и изискващи от бижуто нещо повече от красив накит. Те търсят начин на себеизразяване чрез него.

photocredit: Yavor Pavlov

 

Елена Николова

Елена е завършила Езикова гимназия, в момента следва в УНСС, но „сухите” икономически теории не са в състояние да попречат на нейните страст и влечение към всичко красиво около нея, на което отделя огромно внимание. Любовта, с която дарява домашните си любимци, я зарежда и вдъхновява. Тя е свежа, отговорна и много амбициозна.