Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Кой е той? Нико Георгиев: Щастие без границиWHO ARE THEY

Кой е той? Нико Георгиев: Щастие без граници

     Днес ви представяме едно от най-новите лица на модна агенция Visages, Нико Георгиев. Макар и начинаещ в бранша, той с лекота успява да завладее подиума и модните проекти, които му възлагат. Той е човек, който обича да прави това, което го кара да се чувства щастлив…, а какво го прави щастлив и повече за него, разберете от самия Нико в следващите редове:

Кой е Нико Георгиев, който дефилира по българските модни подиуми и този, когото твоите приятели виждат всеки ден?

     Не мисля, че трябва човекът, който дефилира по подиума и човекът, който съм в действителност да бъдат различни личности. Човек трябва да бъде себе си във всичко, което прави, защото излишната поза и престореното поведение са забележими за всекиго. Не виждам смисъл да не бъдеш това, което си – все пак всички сме различни и уникални сами по себе си. На въпроса „Кой е Нико Георгиев?” отговарям така – студент, момче, което обича да прекарва време с приятели, да се забавлява, да гледа позитивно на всичко и да е над нещата. Човек, който обича да прави това, което го кара да се чувства щастлив дори и да не е най-правилното.

Кога за първи път модата те заинтригува като дейност и как попадна в професионалните модни среди?

     Към модата ме насочиха приятелите и по-точно една приятелка, която се занимава любителски с фотография. Интересното е, че преди да започна да се занимавам професионално с мода, не обичах да ме снимат, бях от онези хора, които при снимка винаги заставаха зад апарата. Свързаха ме с агенция Visages, посещавах два месеца школата за модели и с времето започнах да се чувствам комфортно и пред обектива. След това нещата доста бързо се задвижиха – за два-три месеца направих няколко фотосесии (Men’s Health, UnderTheLine.net и др.), участвах на Софийската седмица на модата и имах рекламни ангажименти за голям търговски център и марка спортни стоки. Вярвам, че това е само началото.

Какви са хобитата на един млад, амбициозен мъж като теб?

     Обичам да спортувам – кара ме да се чувствам спокоен, да си изчистя съзнанието и да не мисля за нищо. Амбициите ми в момента са свързани с модата – надявам се още това лято да попътувам с агенции в чужбина, но трябва първо да завърша успешно семестъра в университета.

Повече допринася или отнема професията “ модел “ в България?

     Отскоро съм в този бранш, но не мисля, че професията модел би могла да отнема. Имам предвид, че когато си на ангажимент около теб има само млади и усмихнати хора, работата протича бързо и приятно, така че по-скоро ме кара да се чувствам добре. Освен, че носи допълнителна основа за самоувереност, професията на модела е и доста изискваща – трябва да умееш да търпиш критика, трябва да си дипломатичен, трябва да умееш да се самоусъвършенстваш, ако искаш да се развиваш и да работиш добре.

Кой е моментът в работата ти, който ти носи най-голямо удоволствие?

     Почивките, когато дойде време за ядене. Шегувам се, най-голямо удовлетворение получавам, когато видя готовия продукт от работата си. Всеки нов кадър или публикация в списание ми носи голяма тръпка.

Как се надяваш да се развие кариерата ти като модел в близките години и за какво мечтаеш извън професията си?

     Честно казано, не съм мислил много задълбочено за бъдещата ми кариера, тъй като се занимавам отскоро с моделство, но съм доволен от агенцията ми и съвместната ни работа. Както казах, с букерите ми обсъждаме възможностите за пътуване това лято, а междувременно събирам материали от списания и фотосесии. Старая се да ми е забавно, да работя добре и каквото има да става, ще става. Извън моделството уча за инженер по телекомуникации и се надявам да се развия скоро и в тази сфера.

Photo credit:

Photo 1 –  UnderTheLine.net , фотограф: Васил Германов

Photo 2,3,4 – фотограф: Костадин Кръстев-Коко

Photo 5, 6, 7 ,8Serdika Center Look book, фотограф: Диляна Флорентин

Photo 9Men’s Health, фотограф: Георги Андинов

Дарио Диониси

Още щом чуем името му, в нас се появява идеята за Италия и мода. Дарио учи икономика, но неговата страст са дрехите и стайлингът. Той е винаги усмихнат, изпълнен с енергия и много вдъхновения за нови предизвикателства.