15 години специалност „Мода“ в НХА (Национална художествена академия)

nha-cover

     „През учебната 1999/2000 година в НХА (Национална художествена академия) се осъществява първият прием на студенти по специалност „Мода“. В състава на новооткритата катедра са водещи дизайнери и художници, които ще предадат професионалния си опит на младите таланти. В корените на обучението по „Мода“ са заложени академичните традиции, съчетани със съвременния поглед и развитие на визуалните изкуства, медии и дизайн.“

     Тази година специалност „Мода“ в Националната Художествена Академия (НХА) отбеляза своята 15-годишнина с изложба на студентски проекти, отразяващи резултатите от обучението, в чиято основа е заложен стремежът към съчетаване на изкуство и мода, посредством практическо, креативно и иновативно мислене. Изложбата бе в рамките на 3 дни: 14, 15 и 16 октомври 2015 под покрива на „Червената къща“, където трудовете на студентите бяха разположени в няколко зали. Инсталации, илюстрации, „Римски шлемове“ (шапки), разбира се и облекла, темата на част от които бе „Трансформация на обеми“ и още интересни проекти, заслужаващи внимание.
     За изминалите 15 години НХА спокойно може да се похвали с голяма част от бившите си студенти, реализирали се успешно , както у нас, така и в чужбина, бивайки високо оценявани.

Желаем успех на катедрата и занапред!

WAT

WAT е проект, посветен на българските модни артисти. Основната му цел е да информира обществото за техните творчески успехи и постижения.