Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя? Мадлена Калинова: „Това, което Америка ми даде, е шанс за респектираща кариера, която в България е криворазбрана“WHO ARE THEY

Коя е тя? Мадлена Калинова: „Това, което Америка ми даде, е шанс за респектираща кариера, която в България е криворазбрана“

     Между Щатите и България, между агенциите Ivet Fashion, East West Models-Frankfurt, WAVE Management-Milan и Michelle Pommier Modeling agency-Miami, между кариерата на модел и скорошните актьорски изяви. Коя е тя? Представяме ви Мадлена Калинова в един откровен разговор за Who Are They.

Кога попадна в модните среди? Какво те мотивира да опиташ късмета си в тях?

     В модните среди попаднах на 16-годишна възраст, тъй като бях забелязана от русенска агентка на пазар за плодове, където се разхождах с майка ми. Опитах късмета си и участвах в конкурса „Мис Русе”, където станах втора и Васил Папазов ме забеляза. След това участвах в „Мис България” и станах трета и оттам отидох на „Мис Европа”. Една италианска агенция ме забеляза и отидох да пробвам да се развия като модел в Милано. Всичко се случи изключително бързо, аз въобще не очаквах това да бъде моята кариера за в бъдеще. Мечтата ми тогава беше да бъда адвокат или психолог.

Помниш ли първата си изява? Какво се промени от тогава до сега?

     Да, помня първото ми ревю, което беше в Русе и беше много вълнуващо за мен. До голяма степен се промени нивото, на което работя, а и това стана моя кариера, с която изградих живота си в Ню Йорк.

Защо избра да се посветиш на модата? Какво ти носи тази толкова красива, но може би и също толкова сурова, сфера?

     Имам огромен късмет да бъда вече 10 години работещ модел в Ню Йорк. Честно казано, всичко стана случайно, аз не съм го избирала. По онова време, колкото и да учиш в България, беше малко трудно да се реализираш и да имаш добри доходи. Винаги съм била много трудолюбива и ученолюбива и никога не се отказвам лесно, затова като започнах да работя прецених, че зад граница имам по-големи шансове да бъда успешна в кариерата си на модел, а и в друга област, която си избера. Затова се върнах и към учението. Сега уча в един от най-добрите университети в Ню Йорк. Животът ми като модел ме е научил на много дисциплина и самостоятелност. Имала съм страхотни моменти в процеса на работа, обиколила съм много държави и съм се запознала с различни култури, които ме обогатиха значително. Живяла съм в 4 държави и говоря 5 езика и всичко това е благодарение на професията ми.

А отнема ли ти нещо?

     Отнема ми семейството, от което съм далеч, но пък благодарение на социалните мрежи поддържам редовно връзка с тях. Понякога се чувствам малко самотна като пътувам, но и с това се свиква.

Била си част от кампания на Dolce&Gabbana. Какво ти направи най-силно впечатление по време на снимките за модния гигант?

     Това беше първата ми голяма работа. Най-много ме впечатли професионализмът им.

Имаш ли си любима кампания, или изява? Защо за нея има специално място в сърцето ти?

     Да, кампанията ми за Pantene, защото екипът беше изключително весел, забавен, но същевременно се работеше много бързо и професионално.

Има ли критерий, по който би сравнила живота си в космополитния Ню Йорк и този в България? Какво ти дава САЩ, което нашата родина не успя?

     Това, което Америка ми даде, е шанс за респектираща кариера, която в България е криворазбрана.

Знаем също, че си участвала в едно от най-рейтинговите риалитита в Щатите, а именно The Real Housewives of New York. Как се озова там и привлича ли те подобен тип изява пред камера?

     Да, снимах за предаването преди два месеца и там нещата станаха съвсем случайно. Не ме влече актьорството, но пък доста често ми се случва да се занимавам с това и затова не го изключвам като опция за в бъдеще. Снимах и друго доста рейтингово шоу преди време с Joan Rivers.

Освен модата, коя е твоята друга страст? Имаш ли хоби, или друг тип занимание, на което обичаш да отдаваш от времето си?

     Моята друга страст е ученето. Много обичам животните и дори мога да се определя като „animal activist”. Имам две невероятни кучета в Ню Йорк, Лола и Жана се казват. Също така се занимавам със скаутинг към модната агенция Major Models NY, тъй като искам да дам шанс на българската красота и по този начин да станем по-популярни по цял свят. Наскоро започнах и да се занимавам с различни продукции в Ню Йорк, тъй като имам много контакти и ми е интересно да се свързвам с различни професионалисти и да менажирам. Също така съм и блогър към Garage Starlets.

Какви са модните изяви, които ти предстоят в най-скорошен план? Ще ти остане ли време за своеобразна лятна ваканция?

     Бъдещето ми е работа, работа и пак работа, но ако си обичаш работата, се чувстваш като на ваканция. Засега нямам големи планове за лятото, но никога не се знае.

Photo credit:
Ace Amir
Васил Германов

Станислава Добрева

Станислава е в самия разгар на двайсетте си години, но вече е открила своята страст – хармонията между журналистика и мода. Има впечатляващ професионален опит в сферата на медиите, който дължи предимно на любимите си занимания: комуникацията с нови и интересни хора, както и любовта към литературата и творенето.