Трета „Златна игла“ за Кирил Чалъков

kiril-chalakov-cover

     Гримьорът Кирил Чалъков получи за трети път наградата „Златна игла“ на Академията за Мода. Това е максималният брой пъти, в които един творец може да получава престижната статуетка. Церемонията се проведе на 31 март в Рамада София Хотел, като отличителните призове бяха гласувани от жури в състав от най-добрите лайфстайл и модни журналисти. Имената на избраниците бяха пазени в тайна до края и всички ние тръпнехме в очакване.

     Със златна игла се „закачиха“ и София Борисова – Дизайнер на годината, ANDREWS/ – Модна къща на годината за г-н Павлин Андреев, Диляна Флорентин – Моден фотограф, Христина Ангелова – Най-добър млад дизайнер и RICHMART – цялостен принос към модната индустрия за г-н Мартин Йорданов и Мартина Мартини.

     Кирил Чалъков е едно от най-известните имена в сферата на грима в България вече 20 години. Специализира грим в Париж, Атина, Мюнхен, Варшава, Будапеща при Dior, Rene Garraud, Lancome, Guerlain, ArtDeco и козметика при Decleor, Darphin и Clarins. Той е гримьорът на звездите у нас, но е работил и със световноизвестни личности като Парис Хилтън, Ел Макферсън, Ани Лейбовиц и Анджи Евърхарт. Творчеството му можете да видите върху кориците на EVA, ELLE, Grazia, Story, Hello, Мода, Жената днес и др. Кирил работи и с най-големите дизайнери и модни къщи в страната ни като Жени Живкова, Виргиния Здравкова, Албена Александрова, Мария Недкова. Включва се и в дефилета на Escada, Wolford и Roccobarocco. Освен носител на наградата „Златна игла“, той притежава награда „Pantene” и е отличен с приза за цялостен принос към гримьорското изкуство в България на 12-ия Международен фестивал за коса и красота на стилист Капанов 2009 г.

Елена Николова

Елена е завършила Езикова гимназия, в момента следва в УНСС, но „сухите” икономически теории не са в състояние да попречат на нейните страст и влечение към всичко красиво около нея, на което отделя огромно внимание. Любовта, с която дарява домашните си любимци, я зарежда и вдъхновява. Тя е свежа, отговорна и много амбициозна.