Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя: Карина Неделчева - за формулата на успеха, безкрайните пътувания и модната кариераWHO ARE THEY

Коя е тя? Карина Неделчева – за формулата на успеха, безкрайните пътувания и модната кариера

     Коя е тя? Карина Неделчева е руса, синеока, висока малко над 1.80 метра и невероятно красива. Може би сте я виждали да позира в редица модни списания, а може би сте попадали и на някои от чуждестранните ѝ проекти. Модният подиум е неин втори дом, откакто е на 12-годишна възраст. Професия или призвание? Нека ни разкаже самата тя.

Коя е Карина, която разпознаваме от фотосесиите и ревютата и Карина, която ти виждаш всеки ден в огледалото? Различават ли се двата образа?

     Аз съм себе си, Карина винаги е една… Друг е въпросът доколко работата ми позволява да разкрия същността си и въобще има ли смисъл да го правя. Не държа на всяка цена хората да ме познават…

Правиш дебюта си на 12-годишна възраст, при това по време на Седмицата на модата в Рим. Какво си спомняш оттогава? Какви бяха очакванията ти от света на модата и оправдаха ли се на по-късен етап?

     Помня всичко, бях прекалено малка, прекалено наивна, но пък имах огромно желание да изпъкна. За щастие имах и прекрасна мама до себе си, която да ме напътства и да не ми позволява да кривна от правия път. Очакванията ми тотално не се оправдаха, но мисля, че за едно 12-годишно момиче е нормално да има разминаване между очакванията и действителността.

Твоята майка също е била модел – от нея ли наследи страстта към подиума?

     Да, тя е била модел. Но преди всичко е музикант по образование и професия. Със сигурност съм наследила от нея интереса и „страстта“ към модата, но изборът това да ми е професия си е изцяло мой.

Вероятно ти се налага да пътуваш непрекъснато: добре ли се чувстваш в ролята на гражданин на света, или предпочиташ по-уседналия начин на живот?

     Оооо, не! Не мога да стоя на едно място, освен ако не е в София. Предпочитам да пътувам, при възможност. Не съм „домошар“.

Работила ли си в България? Би ли сравнила модната индустрия у нас и тази в чужбина? Какво ни липсва и какво имаме в повече?

     Работя редовно в България. Обикновено това са най-приятните ми работни дни, изпълнени с усмивки и много шеги. По нищо не отстъпват на нито една работа извън граница. Имаме страхотни фотографи, ужасно талантливи стилисти, гримьори, фризьори! Работата ни е на световно ниво и е призната!!! Липсва ни единствено малко повече самочувствие…

Кой е любимият ти проект, който си осъществявала? Защо?

     Най-любимите ми проекти винаги са свързани с България. Правила съм страхотни работи в цял свят, но за мен те си остават просто един професионален ангажимент. Без емоция, без това остатъчно чувство на удовлетворение, че днес си направил нещо специално, с което някой ще те запомни и оцени. За мен работата е емоция, аз се храня с нея. Всеки, който ме познава, знае колко много влагам и колко държа всеки път да съм по-добрата версия на себе си. А това чувство най-добре го изпитвам в България.

А кой е този, който мечтаеш да осъществиш?

     Няма такъв, той не е един. Не е конкретен ангажимент. Когато в края на деня видя задоволството от резултата, това е перфектният ангажимент. Пожелавам си много такива занапред…

Има ли формула за успех в модния бизнес? Кое е уравнението, което се оказа правилно за теб?

     Моето уравнение е да се стремя да бъда най-добрата в категорията си. Под категория имам предвид, например – висока, руса с еди-какво-си телосложение, с еди-какви-си характеристики. Конкретен начин на позиране, изражения. Залагам на силните си черти, не се опитвам да правя работи, които просто не са за мен. Не ми е и приятно да бъда избирана за работи, които тотално противоречат на стила ми. Колкото и да съм хамелеон и да мога да се превъплъщавам във всевъзможни роли, обичам да правя това, което мога най-добре.

Остава ли ти свободно време? Как го оползотворяваш?

     Да, остава ми. Почивам доста, при първа възможност гледам да се наспя. Прекарвам време със семейството си, един ден с тях и кучето ми е изключително ценен за мен и ме зарежда много!

Какво да очакваме от теб в най-скорошен план?

     Продължавам да се забавлявам, работейки. Тепърва започвам, всеки ден се уча!

Станислава Добрева

Станислава е в самия разгар на двайсетте си години, но вече е открила своята страст – хармонията между журналистика и мода. Има впечатляващ професионален опит в сферата на медиите, който дължи предимно на любимите си занимания: комуникацията с нови и интересни хора, както и любовта към литературата и творенето.