Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя: Ивелина Чоева - „Моделът с неизмерим потенциал“WHO ARE THEY

Коя е тя? Ивелина Чоева – „Моделът с неизмерим потенциал“

Разкажи ни за това коя е Ивелина Чоева: както като момиче, така и като модел.

     Може би заради зодията ми – близнаци, бих казала, че в мен живеят двама души. Като момиче в нормалното ми ежедневие съм доста хаотична, бързо сменям настроенията и решенията си, искам винаги всичко на момента. Обичам динамиката и промените. Като модел обаче винаги се старая към перфекционизъм. Стане ли дума за ангажименти, винаги съм точна и се раздавам на 101%. Oбщото между двата Аз-а в мен е, че и двамата са страшно амбициозни и не понасят простотията.

Стартирала си своята кариера на една крехка възраст. Кои бяха факторите, които обусловиха избора ти да бъдеш модел? Помогна ли ти някой за това решение? Изобщо как започна всичко?

     Така е, започнах, когато бях на 14. Поглеждайки назад във времето бих казала, че още от съвсем малка имам афинитет към модата. Разглеждах модните списания, които мама купуваше с голям интерес, но никога не съм мислила, че бих могла да бъда като моделите в тях. Доста хора ми казваха, че имам данни и един ден просто реших да пробвам. Всичко започна с няколко снимки, които изпратих в една от българските агенции. Първият ми ангажимент беше с дизайнера Евгени Петков, който ми се довери да представя колекцията му в сесия за Harper’s Bazaar и след това в Италия. Това беше и първото ми пътуване като модел. След това колелото се завъртя. През тези три години, откакто започнах, без съмнение майка ми е човекът, който винаги е зад мен, за което съм ѝ безкрайно благодарна.

Едва на 17 си, а зад гърба си имаш редица сесии в различни точки на света – нещо, с което малцина от родните ни модели биха могли да се похвалят. Сподели повече за някои от тях… и на какво според теб се дължи успехът ти?

     Пътуванията и опознаването на различни култури определено е един от големите плюсове в това да си модел. Работила съм в Италия, Франция, Турция, Тайланд, Финландия, Естония, Дубай, като всяко едно пътуване ме е изграждало като личност, давало ми е различен мироглед. За да стане всичко това обаче, са нужни много дисциплина, отдаденост, постоянство и любов, което мисля, че е формулата за успех както в моделството, така и във всяко друго начинание.

Кое от всички свои достижения определяш като най- голямо?

     За мен самата достижение бих нарекла това, че не съм изневерила на принципите и себе си, при каквито и да е обстоятелства. В професионален план сесията за Fendi и рекламите на Max Factor и Samsung, които заснех наскоро, могат да бъдат поставени в графа „постижения”, но се надявам най-големите тепърва да предстоят.

Правейки съпоставка със случващото се навън и това у нас, какво според теб не ни достига, за да наблюдаваме един сериозен подем на модната ни индустрия? Ако приемем, че такава съществува.

     Според мен има някакво положително развитие от известно време, но може би твърде малко хора оценяват истинската мода и артистите, които я създават. За жалост, повечето талантливи българи творят в чужбина, тъй като са по-добре заплатени. От една страна финанси, от друга – разбиранията за модна индустрия в България са доста изопачени. Определено не ни достига култура.

Какво ти дава и отнема моделството?

     Не бих казала, че ми отнема нещо. Дава ми много запознанства и възможност да сбъдвам мечтите си.

Освен моделството, имаш ли други интерси, развиваш ли се в други направления, или изцяло си се посветила на това да градиш кариера на модел?

     На този етап не смятам да се отдавам изцяло на модата. Догодина завършвам средното си образование и след това мисля да следвам Медийни науки. Ще се опитам да съчетая ученето с моделството, засега ми се получава.

Кой е успехът, за който мечтаеш? Как си представяш развитието на своя живот след 7 години, например…

Мечтая за страшно много неща, свързани както с модата, така и с развитието на други мои интереси. Успех ще е да постигна поне половината. След 7 години се виждам като щастлива, успяваща жена, но ви предлагам тогава пак да си поговорим. Сигурна съм ,че ще има какво да ви разкажа.

WAT

WAT е проект, посветен на българските модни артисти. Основната му цел е да информира обществото за техните творчески успехи и постижения.