Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/eurowtnm/public_html/whoarethey.bg/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Коя е тя? Джия Лазарова - За десетилетието в модния бизнес и майчинствотоWHO ARE THEY

Коя е тя? Джия Лазарова – За десетилетието в модния бизнес и майчинството

     Историята на Гинка Лазарова започва в Благоевград, преминава през няколко десетки държави, а към настоящия момент се пише в Лондон. Коя е тя? Модел с международни успехи, който обича да открива нови места и не вярва в географските граници, а в културните. Какво още ни разказа за себе си самата Джия, вижте в следващите редове.

Коя е Джия Лазарова? И приликите ѝ с Джия Каранджи само до първото име и модните стремежи ли стигат, или до нещо повече?

     Коя е Джия Лазарова е спорен въпрос, зависи от коя гледна точка я погледнеш. Поводът, по който правим интервюто, е професията ми, затова ще се представя така – занимавам се с моделство от около 10 години, което за моята професия си е може би прекалено дълго.  Приликите с Джия Каранджи спират до очевидното и то далеч не е търсен ефект.

Кога се отправи по пътя на модата и какво те провокира да избереш точно него за свое кариерно развитие? А ако достигнеш до неговия край, каква планираш да бъде следващата ти професионална реализация? Привлича ли те модният сектор като дългосрочна работна сфера?

     Започнах да работя сериозно като модел малко преди да завърша средното си образование. Никога не е присъствала дилема с какво точно да се занимавам, понеже аз не съм от онези всестранно развити личности. При мен нещата по скоро се случват поетапно и един ден прецених, че сега е дошъл моментът да пътувам и да се опитам да взема всичко, което мога, от тази професия. Не мога да кажа и че съм мечтала за моделство, то само ме откри, аз просто работих доста впоследствие, за да създам място в него. Трудно ми е да кажа категорично с какво точно ще се занимавам след това, но не е изключено да остана в тази сфера. При мен никога не е имало нещо като дългосрочен начертан план – за добро или лошо.

Каква е твоята мода, що се отнася до фотосесии? Как изглежда за теб перфектната такава?

     В процеса на работа достигнах до извода, че най-често работните ми ангажименти се делят на два типа – на такива, които захранват леката артистична нотка в мен и на такива, които захранват банковата сметка. В много редки случаи тези два типа се сливат, но и това се е случвало за тези 10 години. Едно е сигурно – и двата типа са жизненоважни.

В този смисъл – имаш ли любим твой реализиран проект? Кой е той и защо попада в този своеобразен топ списък?

     Миналата година снимах една реклама, в която участваше Хелена Бонъм Картър и въпреки че освен “Hi”, друго не сме си казали, да дишаме същия въздух в едно хале два дни ми беше доста “wow”. Черешката на вътрешния ми пир беше, когато осъзнах (с помощта на Google, разбира се), че подозрително познатият режисьор е Stakka Bo, който кариерно се е преориентирал. Естествено този тип ангажименти далеч не са ежедневие.

Работиш основно в чужбина – какво ти носи кариерата зад граница както в личен, така и в професионален план?

     Това да бъда в чужбина ми позволява да практикувам професията си, тъй като у нас това е невъзможно. За мен географски граници никога не са съществували, по-скоро културни такива. Именно поради това от няколко години живея в Лондон. Въпреки всичко, аз обожавам София и силно вероятно е един ден да заживея там. Според мен е важно човек, докато е млад, не само да пътува, но и да живее на различни места.

Няма как да не те попитам дали следваш модни тенденции, или залагаш на собствен стил? Какво включва предпочитаният от теб кежуъл аутфит и какво – официалният?

     Със сигурност не съм от хората, които следват модните тенденции, поне не осъзнато.  Стилът ми винаги е бил продиктуван от собственото ми настроение, защото съм се убедила във всеизвестния факт, че ако не се чувстваш на място в дрехите си, това се усеща и резултатът рядко е привлекателен. Винаги обаче трябва да имаме един аутфит, който да спасява положението, когато “нямаме нищо в гардероба”. В моя случай това са чифт черни дънки, кубинки и тишърт.

Коя е Джия извън модата? Как обичаш да оползотворяваш свободното си време?

     Това с хобитата никога не съм го разбирала, може би защото никога не съм приемала работата си като ангажимент. Иначе, когато не работя, обикновено прекарвам времето си доста стандартно – приятели, смях, любов, хубава храна, книги, неделни киновечери…

Наскоро стана майка, поздравления! Промени ли те бременността, както и последвалото майчинство? В каква посока?

     Благодаря. Едно дете винаги носи със себе си промяна и то най- прекрасната. Едно малко човече се появява и ти преобръща приоритетите, настанявайки се на предна позиция. Няма нищо по-хубаво от Него, сгушен между мен и баща му.

Каква е твоята формула за перфектна фигура след раждането? Как се влиза най-бързо и здравословно във „форма на модел”?

     Формула за бързо възтановяване след раждане на първо време е да не прекаляваме с качването на килограми по време на бременността. Моето детенце свикна от ден първи да е непрекъснато в ръцете ми, а това си е доста сериозен workout. Именно това ми помогна да сваля почти всички качени килограми доста бързо. Разбира се, разнообразната и здравословна храна е от изключително значение, въпреки че с малко бебе и една свободна ръка, това често се превръща в трудно изпълнимо предизвикателство. За наш късмет, таткото се преоткри като невероятен кулинар и сега му сърбаме попарата. Буквално.

Какво планираш от тук нататък?

     В близко бъдеще планът е повече време за дете, по-малко за работа. Поне до края на лятото, след това ще видим.

Станислава Добрева

Станислава е в самия разгар на двайсетте си години, но вече е открила своята страст – хармонията между журналистика и мода. Има впечатляващ професионален опит в сферата на медиите, който дължи предимно на любимите си занимания: комуникацията с нови и интересни хора, както и любовта към литературата и творенето.